Eetdagboek Feel Good Boost #1

De eerste dagen van de #FeelGoodBoost zitten erop. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie aan het denken gezet? Goed zo, dat is het begin. Het leek mij leuk om jullie weer eens een kijkje in mijn eigen eetdagboek te gunnen. Ter inspiratie heb ik een paar dagen van alles opgeschreven. Deze week staat in het teken van suikervrij of suiker vermijden. Kijk maar eens in mijn Eetdagboek Feel Good Boost #1 hoe ik hiermee omga.

Maandag

Ontbijt:
Elke ochtend start ik met een glas lauwwarm water. Ik doe dit al jaren en als ik dit niet doe, voel ik mij een soort van “uitgedroogd”. Ondertussen maak ik de trommels van de kinderen klaar en zet hun ontbijtjes neer. Dan is het tijd voor mezelf. In de zomer ontbijt ik graag met yoghurt met fruit. De perziken waren overrijp en ik heb er snel één in mijn yoghurt gedaan. Erover heen een zakje havermout die koud door de yoghurt geroerd kan worden. Lekker met een kop thee erbij.

Tussendoor:
In de ochtend heb ik nooit zo’n behoefte om te snacken, dit laat ik dan ook achterwege.

Lunch:
Voor de lunch maak ik graag een salade. Wij hebben afgelopen weekend de verjaardag van onze dochter gevierd. De koelkast puilde uit en er was geen ruimte voor mijn lunch boodschappen. Nu draai ik graag een makkelijke lunch salade in elkaar. Een basis salade die ik regelmatig maak is peulvruchten met tonijn.

eetdagboek Feel Good boost

Tussendoor:
Alvast een sneak preview voor mijn blog van morgen. Ik heb mijn blogplanning weer eens omgegooid. Ineens bedacht ik mij dat chocolade popcorn lekker zou zijn. De eerste batch was nog niet naar mijn zin. Tja, wat doe je dan met de popcorn? Juist, ik heb daar een paar handjes van in mijn mond gestopt.

eetdagboek popcorn a

Diner:
Zo na het weekend was ik maandag nog niet helemaal up and running. Het is een snelle AGV maaltijd geworden. De zalm smeer ik in met pesto. Dit recept eten wij regelmatig. Verder aten wij er groente, rauwkost en aardappelen bij.

eetdagboek Feel Good boost

Tussendoor:
Een glas rode wijn met een stukje kaas tijdens een goed gesprek met mijn vent.

Dinsdag

Ontbijt:
Een glas lauwwarm water natuurlijk. Vandaag heb ik geen zin in yoghurt en neem ik brood. Ik ben gek op het pompoen brood van de bakker. Mijn beleg bestaat uit cottage cheese met peterselie. Daarbij drink ik een kop thee.

Lunch:
Ook hier weer een sneak preview, alleen kun je deze keer niks zien. Haha. Ik had de foto gemaakt voor Instagram Stories (volg jij mij daar eigenlijk). Ik heb pita broodjes gevuld met lekkers. Binnenkort zie je dit gerecht terug op de blog.

eetdagboek Feel Good Boost a

Diner:
Aziatisch koken doe ik graag. Alleen wel op zijn Hollands. Dit is een snel wok gerecht met kip en groente. Het recept volgt volgende week. Misschien wel leuk om straks de blog foto erbij te zetten. Die ziet er toch echt anders uit.

Vandaag voelde ik mij niet zo top in verband met mijn maandelijkse perikelen. Ik ben vroeg naar bed gegaan. Een voordeel is dat ik niks kon snoepen.

Woensdag:

Ontbijt:
Een beetje saai, maar ik at precies hetzelfde als dinsdag.

Lunch: vandaag had ik een super leuke lunch.Ik ben uitgenodigd voor een THANK YOU lunch ter ere van het boek Easy Peasy Lunchbox. Een kleine clubje ‘health warriors’ is uitgenodigd. Super leuk dat ik én ook Reny erbij mochten zijn. De tafel zag er super gezellig uit. De start was een koud pompoen soepje dat prikkelde op de tong. Verder stond de tafel vol met zalige salades, spelt brood, zelfgemaakte boter en wat al niet meer. Het dessert was te gek. Een brownie van zwarte bonen. Oh en een trots momentje: het bubbeltje bij binnenkomst heb ik laten staan!

eetdagboek Feel Good boost

Tussendoor:
Vlak voor het eten heb ik vaak trek. Ik was sterk dit keer en nam netjes een banaan.

Diner:
Voor vanavond had ik eigenlijk nog geen menu’tje bedacht. Ik vond het weer te lekker om binnen te zitten. In de supermarkt heb ik snel groente en gerookte kip in het mandje gegooid. Het resultaat is een makkelijke pasta salade met groente en een beetje pesto.

eetdagboek Feel Good boost

Tussendoor:
Mijn moeilijke momentjes heb ik altijd ‘s avonds. Ik heb nog een kop thee met twee volkoren crackers en kipfilet genomen.

De afgelopen dagen heb ik vrij “netjes” gegeten en nauwelijks gesnoept. Dit was ook echt even nodig naar de feestweken of maak er maar feestmaanden van in juni, juli en augustus. Het voelt goed om beter op te letten op wat ik eet. Ik ben heel benieuwd hoe het met jullie gaat.

Deel jouw ervaringen op sociale media met de hashtag#feelgoodboost, zodat jij ook weer anderen inspireert voor een gezondere lifestyle!

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.