• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Chocolade rotsen

Chocolade rotsen

september 25, 2013 door Linda 10 Reacties

Chocolade, wie is er niet gek op? Ook al ben ik niet zo’n zoetekauw, deze chocolade rotsen met rode peper zijn echt onweerstaanbaar lekker. Door het gebruik van pure chocolade, noten, zaden en gedroogd fruit is dit een lekkere snack om met een gerust hart van te genieten. Alleen niet alles in 1x opeten hè!

Chocolade heeft een negatief imago omdat het vet en ongezond zou zijn. Ja, als je kiest voor goedkopere repen die smaakvol gemaakt zijn door suiker, cacaoboter, melkpoeder en melkvet. Kies voor een chocolade reep met een cacaopercentage boven de 70%. Hoe puurder de chocolade, hoe hoger het cacaopercentage en des te minder suiker er in zit.

Als basis heb ik een recept van Jamie Oliver gebruikt en dat pas ik aan naar gelang de ingrediënten die ik in huis heb. Laat de rode peper zeker niet achterwege, dit maakt de snack juist zo bijzonder. Het zorgt voor een waanzinnig lekkere pittige bite. Doe er qua noten, zaden en gedroogd fruit in wat je lekker vindt. Persoonlijk houd ik van de fris zure smaak van cranberries. Maar misschien houdt jij meer van rozijntjes. Of kies je liever voor 1 soort noot in plaats van een mix.

Laat jij mij weten hoe je het vond?

Dit heb je nodig:

  • 200 gram pure biologische & fair trade chocolade (minimaal >70% cacao)
  • 100 gram ongebrande en ongezouten noten mix (walnoot, hazelnoot, amandel, paranoot en pecannoot)
  • 1/2 verse peper, zonder zaadjes
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 100 gram gedroogd fruit (abrikoos, pruimen, dadels en cranberry)

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Hak de noten grof en snijd de peper heel fijn.
  3. Leg de noten, peper en pitten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 7 minuten in de oven. Laat kort afkoelen.
  4. Verwarm ondertussen de chocolade au bain marie.*
  5. Hak het gedroogde fruit grof.
  6. Houd een kwart van de noten en het fruit apart. Gooi de rest bij de gesmolten chocolade en roer door.
  7. Spreid het chocolademengsel met een lepel uit over de bakplaat (met bakpapier).
  8. Strooi het achtergehouden noten- en fruitmengsel erover heen en druk plat met de bolle kant van een lepel.
  9. Zet het een uurtje in de koelkast om hard te laten worden.
  10. Breek ze vervolgens in stukken.

Tip: de noten en zaden bevatten onverzadigde vetten. Wist je dat je daar een betere huid en mooi haar van krijgt?

Tip:* ik gebruik een mosselpan om de chocolade te laten smelten. Vul de pan met water en laat goed heet worden. Zet de deksel op zijn kop in de pan en breek de chocolade in stukken en laat smelten. Geen mosselpan, check hier een au bain marie instructie.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: Kerst, Pasen, Snack Tags: Chocolade, Cranberry, Gedroogd fruit, Jamie Oliver, moederdag, Noten, Rode peper

Lees Interacties

Reacties

  1. Eefke zegt

    september 9, 2014 om 2:22 pm

    In ons ‘proefmoestuintje’ een overload aan rode pepers. Opzoek naar recepten kwam ik deze tegen. En als liefhebber van (extra) pure chocolade moest ik dit recept natuurlijk proberen.
    En het is HEERLIJK!!!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 9, 2014 om 2:26 pm

      Ja, die peper maakt het af he. Leuk om te horen. Ik krijg er direct zin in. Heb je er toevallig nog een foto van gemaakt? Mail gerust even door, daar houd ik van. Groeten, Linda (info@lekkeretenmetlinda.nl)

      Beantwoorden
  2. Jolanda zegt

    januari 30, 2016 om 11:51 am

    Waari verwarm je de oven voor in dit recept? Als ik lees komt er geen oven aan te pas ….

    Beantwoorden
    • Jolanda zegt

      januari 30, 2016 om 11:52 am

      Oeps foutje…. niet goed gelezen. Sorry

      Beantwoorden
      • Linda zegt

        februari 1, 2016 om 9:55 am

        Dank voor je reactie! Heb je het recept al gemaakt?

        Beantwoorden
  3. Nadja zegt

    mei 28, 2016 om 9:35 am

    Hoi Linda,

    cacaoboter is een natuurlijk vet, uit de cacaoboon. Het is onmisbaar in chocolade :-)

    Juist in goedkopere repen zul je minder cacaoboter c.q. toevoeging van andere vetten vinden.

    Een chocolade tot zeg maar 75% kan helemaal niet zonder cacaoboter. Dan zou je nl. geen mooie gladde chocolade hebben maar een pasta-achtige vaste massa.

    Als je niet van donkere chocolade houd is een hoogwaardige 50% chocolade voor zulke rotsen ook lekker. Kijk gewoon goed op de achterkant wat er allemaal in zit en op welke plek het in de lijst staat, dan komt het wel goed :-)

    Gr. Nadja

    P.S. Ben al een tijdje geaboneerd op je nieuwsbrieven en lees jouw stukjes altjd met veel plezier. ERg leuk!

    Beantwoorden
  4. Ghijsels Martine zegt

    november 20, 2017 om 9:16 pm

    Ik heb het recept gemaakt ,het is veel beter als wat je koopt in de winkel .
    Ik moet op passen dat ik mar 1 stukje eet want het is heel lekker .
    Linda bedankt

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 23, 2017 om 10:30 am

      Hi Martine,

      Graag gedaan. De chili maakt het juist helemaal af. En je kunt natuurlijk lekker variëren met je eigen mix aan ingrediënten.

      Beantwoorden
  5. Sandra zegt

    september 22, 2018 om 9:21 pm

    Erg lekker! Vanmiddag gemaakt en als toetje met de visite bij de thee geproefd. Een succes, dus je recept snel gedeeld. Had er nog wat Keltisch zout bijgevoegd, gewoon omdat ik dat erg lekker vindt. En erg fijn dat er geen ingewikkelde ingrediënten aan toegevoegd hoeven te worden.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 25, 2018 om 4:01 pm

      Hi Sandra, goed om te horen. Je kunt heel goed variëren met dit recept.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl