Hoe vier ik Pasen?

Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig? Vieren jullie Pasen en zo ja hoe? Ik doe er eigenlijk niet zo veel mee. Echt? Ja, echt! Ik houd absoluut van tradities alleen niet van die verplichte nummertjes. Ik zit liever op een andere dag met familie aan tafel. Hoe vier ik Pasen? Lees maar even mee.

Mijn lief en ik zijn al heeeel lang samen. En voordat ik hem leerde kennen, ging hij elk jaar met Pasen met vrienden een weekendje weg. Inmiddels zijn de heren 20 jaar verder en de traditie duurt nog steeds voort. Ok, het clubje is iets kleiner geworden en het weekend is nu 1 nachtje. De mannen vertrekken zaterdags rond koffietijd en komen zondagavond vlak voor het eten terug van een avondje stappen in het buitenland. Heerlijk! Wij vinden het heel belangrijk om dit soort dingen te blijven doen.

hoe vier ik Pasen

Tot een aantal jaren terug ging ik ook met Pasen weg. Alleen is dit niet meer te combineren met de kids en kies ik een ander weekend uit. Zo komt het eigenlijk, dat wij samen nooit een traditie met familie hebben opgebouwd. Eerlijk is eerlijk mijn schoonouders zouden het fantastisch vinden als wij komen brunchen of avondeten. Alleen hebben wij dit zelf altijd tegengehouden.

Voor ons dus geen verplichtingen. Hoe zien onze dagen eruit? Kijk, ik laat de Pasen echt niet geruisloos voorbij gaan. Natuurlijk staan er Paastakken bij ons in huis. Alleen hebben de kids weinig animo dit jaar om de frutsels erin te hangen. Bij het ontbijt pak ik meer uit dan bij een normaal zondagochtend ontbijt. Heel fijn dat er even geen sportactiviteiten zijn van de kids en ik dus rustig kan opstarten.

hoe vier ik Pasen

De tafel zal gezellig gedekt zijn met gekookte eitjes, Paasbrood, lekker luxe beleg en vers sap. Zelfgemaakt brood kan natuurlijk niet ontbreken en ik verwacht ook dat er ricotta pannenkoekjes op het menu staan. Deze heb ik laatst met mijn dochter gemaakt en waren één grote hit. De ontbijttafel ziet er anders uit dan op een normale zondag, al maak ik het niet te overdadig hoor. Voorheen ging ik in een kasteel dichtbij eieren zoeken. De kinderen zijn nu groter, dus eieren zoeken is een beetje “suf”geworden.

ricotta pannenkoeken

Onze Pasen begint eigenlijk als manlief zondagavond aansluit bij het avondeten. Hiervoor ga ik niet een speciaal menu in elkaar draaien. Eigenlijk gewoon wat wij op een normale zondag eten. Een hele kip uit de oven lijkt mij wel lekker. Dit kan ik in zijn geheel voorbereiden en de kids willen graag kluiven. Of wij maken een fijne plaattaart met courgette of misschien wel die met bieten of pompoen.

Gebraden kip van Jamie Oliver

Maandag genieten wij van een extra zondag. Ook met een gezellige uitgebreide ontbijttafel en verder hebben wij eigenlijk nog geen plannen. Misschien doen de kids nog mee aan een hardloopwedstrijdje in de buurt en dat is het eigenlijk. Ik hoop dat wij lekker veel naar buiten kunnen met elkaar en misschien even uitwaaien op het strand of naar het bos. Wie weet.

Hoe vieren jullie eigenlijk Pasen? Met het gezin of familie? Ik ben daar eigenlijk wel benieuwd naar. Laat eens weten bij de reacties. Enne mocht je nog inspiratie zoeken, kijk dan even hier bij de verzameling Paas recepten.

hoe vier ik Pasen

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.