Gezond en lekker Pasen vieren

Het Paasweekend staat voor de deur en met de bikini in zicht een stress momentje voor vele. Relax, niet nodig. Met een paar simpele aanpassingen beperk je de ”schade” en eet je super lekker. Ik geef je 5 tips om gezonder en vooral lekker te eten met Pasen en bovenal te genieten.

5 tips om de schade te beperken
1. Nog even en dan schuiven wij en masse aan voor een Paasbrunch of een uitgebreid diner. Houd er de komende dagen rekening mee, door minder te eten. Sla het verjaardagstaartje van je collega over. Laat alle koekjes en snoepjes staan en neem daarvoor in de plaats fruit met een handje noten. Schep niet voor een 2e keer op tijdens het avondeten. Probeer meer groente te eten, de vezels zorgen voor verzadiging waardoor je minder behoefte hebt om te snaaien. Vergeet niet om voldoende water te drinken om zo je stofwisseling lekker op gang te houden en de afvalstoffen uit je lijf te spoelen.

2. Mijn motto stap voor stap gezonder en vooral lekker eten, draait om voorbereiding. Bekijk hoe je feestweekend eruit ziet en maak bewuste keuzes. Een uitgebreid diner op 1e Paasdag? Laat de zoete broodjes en paasstollen tijdens het ontbijt links liggen. Je hoeft heus niet met je kom havermout aan het ontbijt te zitten! Zorg voor goed boerenvolkoren- of speltbrood en lekker beleg zoals geitenkaas of gerookte zalm. Zo’n boterham vult goed en hiermee blijft de suikerdip achterwege. Neem ook lekker je eitje, dat houdt de bloedsuikerspiegel in balans.

3. Is een tafel vol met lekkers een valkuil voor je? Een van mijn favoriete uitspraken is van Daphne Dekkers: “Ik eet alles, alleen niet op”. Blijf dat croissantje naar je knipogen? Neem dan de helft, neem kleine hapjes en geniet er van. Proef overal van, maar neem niet te veel. Deel een toetje met een ander of vraag gewoon een kleinere portie. Saai? Nee, jij wilt je toch lekker voelen in je bikini? De keuze is aan jou.

4. Kom in beweging en geniet van de buitenlucht. Niets is fijner nadat je een lange tijd aan tafel hebt gezeten om de benen te strekken. Maak een fikse wandeling in het bos of mijn favoriet het strand. Ga op de fiets na je afspraak of loop alvast het rondje hard voordat je naar de visite gaat.

5. Heb je genoten van al het lekkers en het gezelschap om je heen? Tja, dan is het nu tijd om te balansen. Voel je niet schuldig, als het je niet gelukt is om je aan je eigen afspraken te houden. Niet met negatieve gevoelens over jezelf achterom kijken. Zet je blik vooruit en pak het normale leven op. Let op je suikerinname, eet meer groente en varieer.

Geniet lekker van de Paasdagen. Gezond en lekker Pasen vieren is echt niet zo moeilijk. Ik hoop je de komende dagen te inspireren met lekkere recepten om de schade te beperken.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.