• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • WEEKMENU OP MAAT
  • DETOX
    • Detox algemeen
    • Detox recepten
    • Detox eetdagboek
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Bietentaartje

bietentaartje

december 15, 2015 door Linda 2 Reacties

Staat bij jullie de kerstboom al? Ik vind het altijd zo gezellig om met elkaar de boom op te zetten met foute kerstliedjes op de achtergrond. De boel knippert en flikkert weer in huize Linda.

Afgelopen weekend heb ik ook sinds jaren weer mistletoe gescoord. Dit hangt nu aan het plafond midden in de woonkamer. De kids lopen er angstvallig omheen zodat er geen kusjes en knuffels uitgedeeld hoeven te worden.

In mijn hoofd is het al weken kerst. Zijn jullie er al uit wat je wilt maken? Ik heb een lekker kerstmenu voor jullie bedacht met in de hoofdrol een mooi stuk vlees. Natuurlijk starten wij het kerstdiner met een amuse. Ik heb de rauwe ham met meloen in een nieuw jasje gestoken.

bietentaartje

Daarna serveer ik dit bietentaartje met ricotta. Het woord “taart” alleen al is feestelijk. Het zijn eigenlijk  éénpersoons hartige taartjes, belegt met bieten, ricotta, appel en walnoten. Met de balsamico stroop maak je het taartje helemaal af. Oefen, net als ik, van tevoren op een bord een patroontje. Mochten je gasten niet houden van bietjes dan zijn deze hartige taartjes met pompoen een alternatief.

Wat heb je nodig:

  • 4 plakjes (volkoren / spelt) bladerdeeg
  • 2 kleine voorgekookte bietjes
  • 1/2 appel
  • 4 eetlepels ricotta (half bakje)
  • snufje peper en zout
  • goede olijfolie
  • 10 walnoten
  • paar takjes verse tijm
  • 75 gram rucola
  • optioneel: balsamico stroop

Hoe maak je het klaar:

  1. Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Verwarm de hete oven voor op 180 graden.
  2. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de bietjes in blokjes en dep droog met keukenpapier. Verwijder de schil van de appel en snijd in blokjes.
  3. Smeer op elk plakje bladerdeeg een flinke lepel ricotta. Breng op smaak met snufje peper en zout en een paar druppels olijfolie. Verdeel eerst de bietjes over het bladerdeeg en dan de appel. Hak de walnoten grof en strooi erover. Leg op elke bladerdeeg taartje een takje tijm.
  4. Bak de bietentaartje 20 – 22 minuten goudbruin in de oven.
  5. Serveer met een flinke pluk rucola en de balsamico stroop.

bieten recept

Tip: voor de voorbereiding heb je 2 opties. Of je maakt de taartjes helemaal klaar en warmt ter plekke op in de oven (afgedekt met aluminium folie 10-15 minuten op 180 graden). Of je maakt de taartjes ter plekke. Snijd de bieten en appel van te voren. Bewaar separaat van elkaar en besprenkel de appel met citroensap tegen verkleuren. Breng de ricotta op smaak, zet koel weg en hak de walnoten grof.  Tijdens de amuse haal je het bladerdeeg uit de vriezer. Na het ontdooien start je met stap 3. Het is dan een kwestie van het bladerdeeg beleggen en in de oven zetten. Niet meer dan 5 minuten werk.

enjoy X-mas met Linda

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer kerstinspiratie.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: Diner, Kerst, Pasen, Vegetarisch Tags: bieten recept, groente recept, groente recepten, hartige taart, kerst, kerst recepten, kerstmenu, vegetarisch, voorgerecht, voorgerecht recept

Lees Interacties

Reacties

  1. Maria zegt

    juli 11, 2016 om 12:28 pm

    Hihihi, het is wel geen kerst maar ik heb wel dit recept gemaakt en heerlijk gegeten.
    Ik moet tenslotte toch eerst proeven voor ik het mijn bezoek voorzet.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juli 11, 2016 om 3:51 pm

      Nou jij bent er vroeg bij! Haha. Groeten, Linda

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 261

Lekker eten met Linda - weekmenu

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • 10 x eenpansgerechten voor op de camping 10 x eenpansgerechten voor op de camping
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • 3 x kip marineren 3 x kip marineren voor de bbq
  • 9 tips: gezond eten onderweg naar vakantie

Maaltijdsalades

maaltijdsalade

Detox recepten

Detox recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • Makkelijk lunch salade meenemen 5 x lunch salade meenemen
  • feta pasta van de bbq Feta pasta (TikTok) van de bbq
  • 7 x pastasalade recepten makkelijk en snel op tafel 7 x pastasalade recepten
  • Nachos maken met pulled chicken Nachos maken met pulled chicken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl