3.2 uit 34 beoordelingen
bereiding 5 minuten

Limoncello cocktail

De vakantie is nu toch echt voorbij. Morgen begint het “echte” leven weer en gaan de kinderen naar school. Heerlijk om terug in het ritme te komen. Voordat ik #backtonormal ga, ben ik nog even in gedachte in Italië. Als afsluiter van een heerlijke periode deel ik vandaag een limoncello cocktail.

Volgens de Italianen is limoncello goed voor de spijsvertering. Met zo’n mededeling weten manlief en ik wel raad. Een klein glaasje zelfgemaakte limoncello kan ik niet weerstaan na een lekker dinertje. Bij één restaurant kreeg ik op vakantie zelfs een handgeschreven recept mee van moeders.

In mijn vriezer staat nog een laatste flesje home made limoncello. Dit drankje is best sterk, waardoor je het niet snel zomaar drinkt. Door de likeur te mengen met spa rood lemon en prosecco krijg je een lekkere en verfrissende cocktail met limoncello.

Limoncello cocktail

Gelukkig mag ik einde van deze maand nog even terug naar Toscane. Binnenkort zal ik hier meer over vertellen. Wat een bofkont ben ik toch!

Laten we hopen dat er een mooie Indian Summer komt, zodat het vakantiegevoel vast gehouden kan worden. En voor nu: salute!

limoncello cocktail met prosecco en spa rood lemon

Limoncello cocktail

Ingrediënten

2 glazen
  • 2 delen limoncello bij voorkeur uit de vriezer
  • 4 delen spa rood lemon
  • 4 delen prosecco
  • 2 takjes munt
  • 10 blauwe bessen

Hoeveelheid per deel

  • 1 deel is 30 ml

Optioneel

  • ijsklontjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je een limoncello cocktail?

  • Zorg dat alle ingrediënten goed koud zijn.
  • Meng de limoncello, spa en prosecco door elkaar. Schenk in twee champagne glazen. Steek in elk glas een takje munt en strooi de blauwe bessen erin. Voeg eventueel ijsklontjes toe.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.