De vakantie is nu toch echt voorbij. Morgen begint het “echte” leven weer en gaan de kinderen naar school. Heerlijk om terug in het ritme te komen. Voordat ik #backtonormal ga, ben ik nog even in gedachte in Italië. Als afsluiter van een heerlijke periode deel ik vandaag eenlimoncello cocktail.
Volgens de Italianen islimoncello goed voor de spijsvertering. Met zo’n mededeling weten manlief en ik wel raad. Een klein glaasje zelfgemaakte limoncello kan ik niet weerstaan na een lekker dinertje. Bij één restaurant kreeg ik op vakantie zelfs een handgeschreven recept mee van moeders.
In mijn vriezer staat nog een laatste flesje home made limoncello. Dit drankje is best sterk, waardoor je het niet snel zomaar drinkt. Door de likeur te mengen met spa rood lemon en prosecco krijg je een lekker en verfrissende cocktail.
Gelukkig mag ik einde van deze maand nog even terug naar Toscane. Binnenkort zal ik hier meer over vertellen. Wat een bofkont ben ik toch!
Laten we hopen dat er een mooie Indian Summer komt, zodat het vakantiegevoel vast gehouden kan worden. En voor nu: salute!
Limoncello cocktail
Ingrediënten
- 2 delen limoncello bij voorkeur uit de vriezer
- 4 delen spa rood lemon
- 4 delen prosecco
- 2 takjes munt
- 10 blauwe bessen
Hoeveelheid per deel
- 1 deel is 30 ml
Optioneel
- ijsklontjes
Bereiding
- Zorg dat alle ingrediënten goed koud zijn.
- Meng de limoncello, spa en prosecco door elkaar. Schenk in twee champagne glazen. Steek in elk glas een takje munt en strooi de blauwe bessen erin. Voeg eventueel ijsklontjes toe.