Nog geen beoordelingen

Caprese pops

Caprese is een klassiek Italiaanse gerecht van mozzarella, tomaat, basilicum en olijfolie. Ik presenteer het vandaag niet als salade of op een prikker maar op een stokje. Je weet wel van die cake pops stokjes. Zo zijn de caprese pops net kleine lollies geworden bomvol smaak. Wil je net wat anders? Lees de tips onder het recept voor enkele andere smaak suggesties.

De lollie stokjes heeft mijn dochter standaard op voorraad in haar bakbox. Nu zag ik dat de Xenos dit ook verkoopt in allerlei kleurtjes. De groene kleur vond ik wel mooi passen in het geheel.

caprese pops

De komende dagen zullen wij allemaal genoeg eten. Wat is niet fijner om ook wat lichtere hapjes te serveren bij de borrel of op de brunchtafel? Ben je er al uit hoe het ontbijt of brunch eruit ziet? De afgelopen week is er al genoeg inspiratie voorbij gekomen. Van een plaattaart met courgette tot fleurige wraps met kipfilet.

Mijn Paas inspiratie is nog niet voorbij. Ik heb nog 3 lekkere recepten voor je klaarstaan. Enne, de recepten zijn niet alleen lekker met Pasen hoor. Ook op allerlei andere momenten zou ik genieten van het zelfgemaakte breekbrood of de fluffy pannenkoeken.

De laatste 3 houd ik nog een beetje geheim. Ik kan je wel vertellen dat er nog iets met ei aankomt, een dessert waarbij ik uit mijn comfortzone ben gegaan en lichte broodjes. Stay tuned!

caprese pops

Caprese pops

Ingrediënten

20 stuks
  • 1 zak buffel mozzarella mini (20 stuks)
  • 1 doosje trostomaatjes (let op: niet te kleine tomaatjes)
  • 1 basilicum plantje
  • 1 komkommer

Extra nodig

  • pops stokjes (Xenos) of tapasprikkers

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd de kapjes van de tomaatjes af. Hol uit met een theelepel. Snijd dikke plakken komkommer van 2 cm.
  • Maak een gaatje in de tomaatjes door met het stokje door de bodem van het tomaatjes te prikken. Leg een basilicum blaadje in het tomaatje en dek af met een bolletje mozzarella.
  • Steek de capresse pops in de komkommer en serveer direct.

Linda’s Tips

  • Tip: giet nog een beetje balsamico azijn over de mozzarella. Of rol de mozzarella door een beetje olijfolie met fijn gesneden basilicum en citroenrasp. Of steek eerst een plakje chorizo of rauwe ham op het stokje voordat je het tomaatje en de mozzarella toevoegt.
caprese pops

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.