Groente, ik ben er dol op. Een van mijn lievelingsgroente is kastanje champignons. Dit product staat wekelijks op mijn boodschappenlijstje. Dit keer pimpen we deze groente met Parmezaans kaas en knoflook. Deze geroosterde champignons uit de oven zijn een smakelijk bijgerecht voor kerst en past goed bij zowel vlees of een vis recept.
Kunnen jullie mijn gevulde kalkoen van vorig jaar nog herinneren? Een van de bijgerechten met kerst waren deze geroosterde champignons uit de oven. Het ontbrak mij aan tijd om dit gerecht uit te werken, vandaar een jaartje vertraging… Haha.
Naast de champignons met Parmezaanse kaas ga ik ervanuit dat je nog meer gerechten op tafel zult zetten. Je kunt denken bijvoorbeeld nog denken aan een aardappelpuree en gekarameliseerde wortelen. Alleen al om de kleur zijn wortelen te gek om te presenteren.
Champignons uit de oven
recept voor 4 personen
- 250 gram champignons
- 2 eetlepels olijven
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel peterselie
- 1 eetlepel olijfolie
- citroensap
- 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
- snufje zout en peper
Stappen om champignons uit de oven te maken:
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Maak de champignons schoon en snijd ze doormidden. Zorg ervoor dat alle stukken ongeveer even groot zijn.
- Snijd de olijven in ringetjes. Hak de knoflook en peterselie fijn.
- Vet een ovenschaaltje in met de olijfolie. Voeg de champignons, olijven, knoflook, peterselie, citroensap en een snufje zout en peper toe. Zet 15 – 20 minuten in de oven. Hussel halverwege even door elkaar. Strooi de kaas erover en zet nog 5 minuten in de oven.
Voorbereiding voor kerst: snijd alle groente en rasp de kaas en bewaar alles koel. Hussel de ingrediënten met de olijfolie en citroensap pas door elkaar vlak voordat de champignons in de oven gezet worden.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden
Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere kerstrecepten.
Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Geef een reactie