4.2 uit 15 beoordelingen
10 minuten
oventijd 10 minuten

Geroosterde champignons uit de oven

Groente, ik ben er dol op. Een van mijn lievelingsgroente is kastanje champignons. Dit product staat wekelijks op mijn boodschappenlijstje. Dit keer pimpen we deze groente met Parmezaans kaas en knoflook. Deze geroosterde champignons uit de oven zijn een smakelijk bijgerecht voor kerst en past goed bij zowel vlees of een vis recept.

Kunnen jullie mijn gevulde kalkoen van vorig jaar nog herinneren? Een van de bijgerechten met kerst waren deze geroosterde champignons uit de oven. Het ontbrak mij aan tijd om dit gerecht uit te werken, vandaar een jaartje vertraging… Haha.

Geroosterde champignons uit de oven, een bijgerecht voor vlees of vis.

Naast de champignons met Parmezaanse kaas ga ik ervanuit dat je nog meer gerechten op tafel zult zetten. Je kunt denken bijvoorbeeld nog denken aan een aardappelpuree en gekarameliseerde wortelen. Alleen al om de kleur zijn wortelen te gek om te presenteren.

Heb je de smaak te pakken van geroosterde groente uit de oven met kaas? Dan zal deze ratatouille uit de oven vast ook bevallen. Deze groentestoof ziet er mooi en feestelijk uit op tafel.

Geroosterde champignons uit de oven. Een heerlijks smakelijk bijgerecht voor bij vlees, vis of vega. Dit recept kan niet mislukken.

Champignons uit de oven

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 250 gram champignons
  • 2 eetlepels olijven
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • citroensap
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • snufje zout en peper

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je champignons uit de oven?

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze doormidden. Zorg ervoor dat alle stukken ongeveer even groot zijn.
  • Snijd de olijven in ringetjes. Hak de knoflook en peterselie fijn.
  • Vet een ovenschaaltje in met de olijfolie. Voeg de champignons, olijven, knoflook, peterselie, citroensap en een snufje zout en peper toe. Zet 15 – 20 minuten in de oven. Hussel halverwege even door elkaar. Strooi de kaas erover en zet nog 5 minuten in de oven.
  • Bekijk hier nog meer kerstdiner ideeën.

Linda’s Tips

  • Voorbereiding voor kerst: snijd alle groente en rasp de kaas en bewaar alles koel. Hussel de ingrediënten met de olijfolie en citroensap pas door elkaar vlak voordat de champignons in de oven gezet worden.

Nog meer kerstinspiratie?

Op zoek naar meer kerstinspiratie? Bekijk hier alle makkelijke kerstrecepten van feestelijke voorgerechten tot een spetterend dessert.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda | Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.