Nog geen beoordelingen

Romige bloemkoolsoep met croutons

Komen jullie al een beetje in kerststemming? Weet jij al wat je wilt serveren? De komende dagen komt er nog genoeg inspiratie online. Een soep bij het kerstdiner lijkt misschien simpel, maar met een mooie presentatie wordt soep direct feestelijk. Met een paar simpele trucs kun je soep pimpen tot een kerstwaardig gerecht. Zo heb ik de romige bloemkoolsoep recept van mijn zusje net dat beetje extra’s gegeven met zelfgemaakte croutons en een mooie presentatie.

Romige bloemkoolsoep

Mijn zusje is gek op soep. Bij een verjaardag staat er steevast een grote pan op het vuur te pruttelen. Toen ik mijn kerstrecepten aan het bedenken was, dacht ik direct aan haar romige bloemkoolsoep. De smaak is zacht en pittig tegelijk door de Boursin. Door de zelfgemaakte croutons en mooi servies ziet dit kerst voorgerecht er feestelijk uit. Daarbij is soep een uitstekend recept dat je geheel van te voren kunt klaarmaken. Afhankelijk van het aantal gangen van het kerstdiner kun je ervoor kiezen om de soep in kleine amuse glaasjes te serveren of in een mooie kom.

Romige bloemkoolsoep met croutons. De smaak van dit bloemkoolsoep recept is zacht en pittig tegelijk door de Boursin. De croutons maken het af.

Romige bloemkoolsoep met croutons

Ingrediënten

Aantal personen6 kommen
  • 1,5 liter water
  • 3 kip bouillon blokjes
  • 1 bloemkool
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 aardappelen
  • 150 gram Boursin

Optioneel bij de soep

  • Bieslook (vers)
  • Parmezaanse kaas
  • goede (truffel) olie

Croutons

  • 2 witte oude boterhammen
  • 2 eetlepels truffel olie
  • snuf vers gemalen zeezout
  • eventueel 1 eetlepel fijn geraspte Parmezaanse kaas

Extra nodig

  • Bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Breng 1,5 liter water aan de kook. Voeg de bouillon blokjes toe.
  • Maak ondertussen de bloemkool schoon en snijd in roosjes. Snijd de uien in stukken en hak de teentjes knoflook grof. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Voeg toe aan de pan. Breng het water aan de kook en kook de groente in 15 tot 20 minuten gaar.
  • Haal de soep van het vuur. Maal fijn met de staafmixer en voeg de Boursin toe. Roer een paar keer door de soep zodat de kaas smelt.
  • Serveer de soep in een mooie kom of bord. Strooi de zelfgemaakte croutons erover met vers gesneden bieslook, Parmezaanse kaas en een paar druppeltjes goede (truffel) olie.

Hoe maak je croutons?

  • Verwarm de oven voor 180 graden.
  • Snijd het brood in vierkante blokjes van 1 bij 1 cm. Voeg de olie, zeezout en eventueel fijn geraspte Parmezaanse kaas toe aan een kom. Meng het brood door de olie. Het beste werkt dit door het brood met je handen door de olie te husselen.
  • Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Draai de croutons na 10 minuten en bak 8 minuten aan de andere zijde.

Linda’s Tips

  • Tip: bewaar de afgekoelde croutons in een luchtdichte doos.
  • Voorbereiding voor kerst: bereid de soep in zijn geheel voor en bewaar koel. Maak ook alvast de croutons en bewaar ze in een luchtdichte doos. Ter plekke verwarm je de soep en garneer je de soep met croutons, Parmezaanse kaas, bieslook en (truffel) olie.
Romige bloemkoolsoep met croutons. De smaak van dit bloemkoolsoep recept is zacht en pittig tegelijk door de Boursin. De croutons maken het af.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda | Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.