• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • PASEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • PASEN 2021
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Stressvrije kerst met een gevulde kalkoen

gevulde kalkoen

december 13, 2017 door Linda 2 Reacties

Mijn gezin weet dat ze het hele jaar worden verwend met speciale gerechten. Op twee dagen na dan, want met kerst kook ik niet. Manlief wilde onze laatste kerst in dit huis toch culinair afsluiten. En het is hem nog gelukt ook. Ik vertel je snel over de stressvrije kerst met een gevulde kalkoen.

Dit jaar doorbreken wij een kersttraditie. Voor het eerst sinds jaren duiken wij de keuken in met kerst. Manlief heeft bedacht dat hij graag één kerstdag voor de familie wil koken. Bij het idee alleen al kreeg ik vlekken in mijn gezicht. Echt, dat is geen grapje. Na bijna 4 weken achter elkaar werken, raak ik geen pan aan met de feestdagen. Maar mijn vent heeft de oplossing gevonden: “We bestellen een gevulde kalkoen van Copas, die kan namelijk niet mislukken!” 

Een stressvrije kerst met een gevulde kalkoen

Zelf een gevulde kalkoen op tafel zetten staat al jaren op mijn “to do” lijstje. Op Pinterest zie ik de prachtigste foto’s voorbij komen van kalkoenen. Alleen stonden een aantal praktische zaken mij tegen. Waar koop je een goede kalkoen? Hoe blijft het vlees lekker mals? Hoe vul je een kalkoen? Hoe zorg je ervoor dat de kalkoen goed gegaard uit de oven komt? Kortom, alle tegenwerpingen zijn voorbij gekomen.

De oplossing

Soms komt een oplossing gewoon op je pad voorbij. Nu ook toen manlief de website van de firma BoersenBoers tegenkwam.

Voor mij staat kerst voor gezellig samenzijn en niet om enorme hoeveelheden te eten. Waarom kies ik dan voor een gevulde kalkoen waar je met 10-12 personen van kunt genieten? De doorslag was voor mij het gemak. Want met deze gevulde Copas kalkoen ben je in één keer klaar. Het enige dat ik zelf heb gemaakt is de cranberry compote (recept volgt nog). Voeg er nog een aardappelgratin en groente aan toe en het culinaire feestmaal is klaar.

Thermometer en timer

Eigenlijk zijn de twee belangrijkste elementen voor de bereiding van de kalkoen een thermometer en een timer. De doorlooptijd is lang, maar de oven doet het werk. Het enige dat je hoeft te doen, is de temperatuur goed in de gaten te houden. En de thermometer wordt met de kalkoen meegeleverd.

Een stressvrije kerst met een gevulde kalkoen

Waar bestel je een goede gevulde kalkoen?

De Copas kalkoen is de Rolls Royce onder de kalkoenen. Hiermee zet je een kalkoen op tafel die normaal alleen in toprestaurants wordt geserveerd. Sinds een aantal jaren importeren de broers Boers deze exclusieve kalkoen van de familie Copas en kun je er als particulier ook van genieten.

Hoe zorg je dat het vlees niet uitdroogt:

Droog vlees heeft met 2 zaken te maken: het product zelf en de bereiding. De kalkoenen krijgen op het landgoed van de familie Copas in Engeland alle liefde en aandacht die ze nodig hebben. Het familiebedrijf heeft meer dan 50 jaar ervaring met kalkoenen. Doordat ze alle tijd krijgen om te groeien op een respectvolle manier, ontstaat er een natuurlijk vetlaagje. Dit zorgt ervoor dat de kalkoen niet uitdroogt. Waar kalkoenen normaal in 2 maanden worden klaargestoomd, zijn deze kalkoenen 6 maanden oud en heeft zelf Stichting Wakker Dier aangegeven dat ze graag zouden zien dat alle kalkoen deze behandeling krijgen. Een groter compliment bestaat volgens mij niet.

Hoe gaar je een kalkoen?

Naast een goede kwaliteit is een langzame garing net zo belangrijk. Daarom wordt de kalkoen met een speciale marinade ingesmeerd, voordat hij de oven in gaat. Bij de levering zit een duidelijke instructie en thermometer, die zelfs ik begrijp. In het kort zorg je dat de kalkoen in 2 uur op kamertemperatuur komt. Vervolgens gaart de kalkoen 2,5 – 3 uur in de oven. De thermometer is je kompas om te zien of het vlees juiste (kern)temperatuur heeft bereikt. Daarna laat je de kalkoen een half uur rusten onder aluminium folie totdat deze de juiste temperatuur en dan kun je de kalkoen aansnijden.

Mijn mening?

Ik was blij verrast vanaf de eerste hap. De vulling met cranberries, kastanjechampignons, appeltjes, abrikozen, bosuitje, rode ui, paprika gemengd met kalkoen en kipgehakt is te gek. De kinderen vroegen zelfs om een extra stukje. De smaakcombinatie is echt bijzonder en eerlijk is eerlijk, dat krijg ik zelf niet voor elkaar. In ieder geval niet zonder stress.

Een stressvrije kerst met een gevulde kalkoen

De kalkoen eten wij dit jaar met de schoonfamilie, dit zou inhouden dat mijn ouders er niet van kunnen genieten. Je raadt het al, mijn ouders zaten in het testpanel. Mijn vader is een gepensioneerd slager en kan zo genieten van dit soort vlees. Ze waren bijna niet gekomen vanwege het slechte weer. Totdat ik een foto appte van de kalkoen, want ik had alleen verteld dat er iets bijzonders op tafel kwam. “Nou lintje, we wachten nog een half uurtje en kijken of het toch lukt om te komen. Goed pap, neem jij wel je messen mee?” En zo stonden ze precies op tijd voor de deur.

Mijn vader kreeg de eer om de gevulde kalkoen aan te snijden. Zijn tip is om vanaf de achterkant van de kalkoen te starten met het snijden van de plakken. Het was allemaal heel ontspannen aan tafel en we hebben een bijzondere avond gehad met mooie nieuwe herinneringen. Dat is voor mij de ideale kerst!

Bestellen?

De gevulde kalkoen van 4-4,5 kilo is uitermate geschikt voor een grote groep mensen van 10-12 personen. De kalkoen wordt geheel gevuld geleverd en kost € 109,99. Ik realiseer ik mij dat dit een behoorlijk bedrag is. Maar als je beseft dat dit voor 12 personen is, valt het reuze mee. En geloof mij, je gasten hebben de komende jaren het nog steeds over jouw kalkoen. Dat lukt een gourmetschotel niet.

Mocht je het niet helemaal aandurven. Sinds dit jaar kun je ook een halve kalkoen bestellen tot 6 personen voor € 74,95. Bestel de kalkoen op tijd. Tot en met woensdag 20 december 2017 kun je bestellen. De voorraad gaat echter hard en op = op. Twijfel dus niet te lang!

Een stressvrije kerst met een gevulde kalkoen

enjoy X-mas met Linda

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere kerstrecepten.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ | Google+
Voor dit blog heb ik een gratis product ontvangen, lees hier mijn disclaimer.

Categorie: KERST, REVIEW Tags: kalkoen, kerstdiner, kerstinspiratie, kerstmenu, stressvrije kerst

Lees Interacties

Reacties

  1. Anne zegt

    november 26, 2018 om 9:26 am

    Ik heb m besteld, de gevulde kalkoen! Bedankt voor de tip. Kost best geld, maar jij hebt me overtuigd!
    Nu op zoek naar bijgerechtjes op je site 🙂 “?Oh Denneboom.. ???

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 26, 2018 om 10:09 am

      Hi wat cool Anne. Ik heb er toen sperziebonen met hazelnoten en champignons uit de oven bij gemaakt. De gerechten die ik erbij heb geserveerd komen dit jaar nog online.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu makkelijke recepten 204

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • aspergesoep van schillen Aspergesoep van schillen – 3 recepten
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • tagliatelle met romige preisaus Tagliatelle met romige preisaus
  • zelf pastasaus maken Zelf pastasaus maken van verse tomaten
  • Pasta met zalm en doperwten Pasta met zalm en doperwten
  • Plaattaart met ei, ei recepten voor Pasen Plaattaart met ei en groene asperges
  • Low-budget gerechten is een nieuwe categorie op de blog. Dit goedkope recept van tortellini soep met spinazie en worst past hier perfect bij. Een flink gevulde maaltijdsoep. Tortellini soep met spinazie en worst

Instagram

lekkeretenmetlinda

Linda Peek
ONDER DE PANNEN MET ESTEE ~ Hoe tof is het om met ONDER DE PANNEN MET ESTEE ~ Hoe tof is het om met een chefkok in de keuken te staan? Ik mocht een dagje koken @estee_strooker. Dit was te gek om te doen.

Estée en ik maakten een chefwaardig recept van zeebaars met een mediterrane salsa van cherrytomaatjes en olijven. Het pronkstuk van het gerecht is de op de huid gebakken zeebaars. 

Het geheim van een lekker krokant laagje op de vis zit in de temperatuur van de pan vertelde Estée mij. We gebruikten de nieuwe pannen van Tefal met een Thermo-Signal. Zodra de signal egaal rood is, kun je starten met bakken en oververhit je de pan niet. Daarnaast zorgt de coating op de pan ervoor dat de huid van de vis niet aan de pan blijft plakken. Ideaal, dit kan dus niet fout gaan!

Estee heeft nog een tweede tip over hoe je zorgt voor een knapperig korstje op de vis. Wil je die tip ook weten? Ga snel naar https://www.tefal.nl/nieuwegeneratiepannen voor de complete video en meer informatie over deze pannen. 

Ook koken als een chef? Houd mijn stories de komende dagen in de gaten. Medio deze week  deel ik in mijn stories een hele toffe winactie, waarbij je kans maakt op één van de 3 Tefal Unlimited pannen. 

@tefalnederland #tefal #samenwerking #pannen #winactie #koken #chefathome #lekkerkoken #lekkerbakken #hobbykok #giveaway #winnen #gezond #gezonderecepten #gezondeten #lekker #eten #smullen #eetsmakelijk #winnen
WEEKMENU ~ Het weekmenu vol makkelijke recepten vo WEEKMENU ~ Het weekmenu vol makkelijke recepten voor het avondeten staat weer klaar. Het hele gezin zal smullen van de recepten. Ik weet nu al dat de snelle pasta recepten, de taco’s en de kipsaté wrap met luid gejuich ontvangen zullen worden.

Het seizoen van de asperges is gestart. Persoonlijk heb ik ze nog niet gegeten, daar ga ik snel eens verandering in aanbrengen. In het weekmenu kies ik niet voor de klassieke bereiding. Kijk maar snel wat ik bedacht heb.

Het weekmenu is een dagje later online gekomen. Ik was het gisteren vergeten. We zijn lekker druk bezig de buitenkeuken. Het resultaat na 1 dag is al zo tof. Echt ik ben er zo blij mee. 

Vandaag ben ik iets bijzonders aan het doen. Op verzoek van mijn zoon, zijn we samen een dag aan het vasten voor de Ramadan. We zijn vanavond om 4 uur opgestaan voor het ontbijt en heel veel water. Tot nu toe (12:00 uur) gaat het eigenlijk prima. Ik heb meer last van het onrustige slapen van 5 tot 9 uur. Maar ik ben er nog lang niet, want om 20:50 mogen we eten. Wish me luck.

Weet jij al wat je wilt eten deze week? Swipe naar rechts of check mijn stories voor het weekmenu. De recepten staan in de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-204/

Bewaar dit weekmenu ter inspiratie als je een lekker recept hebt gezien. Klik op het icoontje rechts onder de foto.

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #pasen #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
KIPSATE MET WRAPS EN PINDASAUS ~ Dit makkelijke re KIPSATE MET WRAPS EN PINDASAUS ~ Dit makkelijke recept voor wraps met kip is net zo lekker als het klinkt. Het hele gezin smult van deze wrap met pulled chicken saté. Bij mij thuis kregen ze er geen genoeg.

Mijn recept voor zelf saté maken is de basis voor dit wrap recept. We rijgen de kip niet aan spiezen, maar bakken de kip direct in de pan. Vervolgens trek je de kipsaté met twee vorken uit elkaar, waardoor je een soort pulled chicken krijgt. Maak er ook nog de pindasaus bij en je weet niet wat je proeft.

Dit recept wil je echt maken! Bewaar het recept. Druk op het vlaggetje onder de foto, zodat je dit makkelijke recept niet vergeet. Het recept kun je vinden in de bio of homepage. 

#makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #kip #kipfilet #kipgerechten #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #lente #wraps #pulledchicken #sate #kipsate #pindasaus #satesaus #saté #wrap
WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al vo WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al voor jullie klaar hoor. Het is een beetje rommelig hier, want we zijn gestart met de voorbereidingen van de buitenkeuken. Ik zal later vandaag in mijn stories even laten zien wat de plannen zijn en wat de huidige status is. Het wordt zo tof, ik kan niet wachten.

Kun je inspiratie gebruiken voor het avondeten deze week? Bekijk dan de eetplanning met een lekker vegetarisch recept, een visje, kipfilet uit de oven, krieltjes en onwijs lekkere kipburgers met een krokant korstje van gemalen nachochips.

Voor het weekend heb ik ook twee lekkere recepten geselecteerd. Zo start je de zaterdag met een tropische verrassing. Verzamel alvast oud brood hiervoor. Voor zondag staat er een toetje op de planning. Niet zomaar een toetje maar een chocolade lava cakeje met salted caramel.

Swipe naar rechts of check mijn stories. De recepten staan in de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-203/

Bewaar dit weekmenu ter inspiratie als je een lekker recept hebt gezien. Klik op het icoontje rechts onder de foto.

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #pasen #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
Meer laden Volg mij op Instagram

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in