• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • WEEKMENU OP MAAT
  • DETOX
    • Detox algemeen
    • Detox recepten
    • Detox eetdagboek
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Gekarameliseerde venkel

gekarameliseerde venkel

juli 29, 2015 door Linda Reageer

Groente, ik kan er geen genoeg van krijgen. Bijna dagelijks probeer ik 2 soorten groenten op tafel te zetten om zo verschillende soorten vitamines en mineralen binnen te krijgen. Deze gekarameliseerde venkel is daar een goed voorbeeld van.

Venkel heeft een heerlijke anijsachtige smaak. Door de venkel te bakken en even te stoven in de honing, krijgt het een zalige zoete smaak. Hierdoor favoriet bij kinderen omdat het ze aan drop doet denken!

Venkel is een goede bron van vezels en kalium. Dit laatste mineraal helpt je samen met natrium om de vochtbalans in balans te houden. Daarnaast bevordert het een goede stofwisseling en een juiste spierwerking. Je kunt venkel rauw eten in een salade, bakken, stoven of gevuld bereiden uit de oven. Venkel smaakt goed in combinatie met iets zoutigs zoals gebakken vis of (geiten) kaas.

gekarameliseerde venkel

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 2 venkel
  • 2 eetlepel olijfolie
  • snuf zeezout
  • 2 theelepels venkelzaad
  • 2 eetlepels honing

Hoe maak je het klaar:

  1. Snijd de venkel in plakken van boven naar beneden van 0,5 cm dikte. Verwijder de groene pluimen en houd apart.
  2. Verwarm een koekenpan met de olijfolie op middelhoog vuur. Leg de venkel in de pan en bak 6 minuten aan elke zijde goudbruin. Bestrooi met zout. Voeg het venkelzaad toe en giet de honing over de plakken. Bak nog een minuutje aan elke zijde. Zorg dat elke plak om en om rond de honing zit. Bak de rest van de plakken op dezelfde wijze.
  3. Serveer bij een stukje gebakken vis. Strooi de groene pluimen erover.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: Diner, Kerst Tags: bijgerecht, bijgerecht recepten, groente recept, honing, karameliseren, venkel, venkel recept

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 262

Lekker eten met Linda - weekmenu

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • 10 x eenpansgerechten voor op de camping 10 x eenpansgerechten voor op de camping

Maaltijdsalades

maaltijdsalade

Detox recepten

Detox recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • feta pasta van de bbq Feta pasta (TikTok) van de bbq
  • Makkelijk lunch salade meenemen 5 x lunch salade meenemen
  • 7 x pastasalade recepten makkelijk en snel op tafel 7 x pastasalade recepten
  • Nachos maken met pulled chicken Nachos maken met pulled chicken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl