• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Bloemkoolsteaks met champignon roomsaus

Voor deze kerst staan bloemkoolsteaks met champignon roomsaus op het programma voor een vegetarisch hoofdgerecht of bijgerecht.

december 21, 2018 door Linda Reageer

Naast recepten met vlees of vis heb ik dit jaar voor kerst ook een vegetarisch hoofdgerecht. Wat dacht je van deze bloemkoolsteaks met champignon roomsaus? Een paar jaar geleden had ik nooit kunnen denken, bloemkool als kerstgerecht te presenteren.

Vroeger aten wij thuis van die tot smurrie gekookte bloemkool (sorry mam!). Het heeft bij mij jaren geduurd voordat ik zelf bloemkool ging bereiden. Inmiddels heb ik een paar favorieten bereidingen gevonden, zoals in een puree of geroosterd. Bij dit vegetarische kerstrecept rooster je de bloemkool ook in de oven. De groente wordt op smaak gebracht met olie, zout, peper en kruiden. Voor erbij serveer je een champignon roomsaus. Koop dan geen standaard witte champignons maar kies een mooie melange. Zo zien de bloemkoolsteaks er direct feestelijk uit.

Dus mocht je een vegetariër aan tafel hebben deze kerst, dan weet je wat je kunt serveren. De bloemkoolsteaks zijn ook geschikt als bijgerecht. Serveer dan 1 steak per persoon.

Voor deze kerst staan bloemkoolsteaks met champignon roomsaus op het programma voor een vegetarisch hoofdgerecht of bijgerecht.

Bloemkoolsteaks met champignon roomsaus

recept voor 2 personen:

  • 1 grote bloemkool*
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje zout en peper
  • 1 theelepel uienpoeder (of knoflookpoeder)
  • 150 gram champignon melange naar keuze
  • 1 flink sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel bloem
  • 120 ml witte wijn
  • 125 ml champignon bouillon
  • 100 ml slagroom
  • 1 eetlepel vers gehakte tijm

Stappen om een bloemkoolsteaks met champignon roomsaus te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.Verwijder de bladeren van de bloemkool. Laat het hart zitten, dit zorgt ervoor dat de bloemkool steak intact blijft*. Snijd de bloemkool in 4 plakken van elk 1 cm dik. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer de bloemkool steaks in met olijfolie, zout, peper en uienpoeder. Schuif de bakplaat 15-20 minuten in de oven en draai de bloemkool steaks halverwege.
  2. Snijd het sjalotje en knoflook fijn. Bak de ui en knoflook in een koekenpan met olijfolie 5 minuten op een middelhoog vuur totdat de ui glazig is. Maak ondertussen de champignons schoon en snijd in stukken. Voeg de champignons toe en bak totdat ze zacht zijn. Voeg de bloem toe en laat een minuutje garen. Blus af met de witte wijn en slagroom en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. Breng de saus op smaak met een snufje zout, peper en verse tijm. Serveer twee steaks per persoon en verdeel de champignonsaus erover.

*mocht de bloemkool plak uit elkaar vallen, maak er dan mini bloemkoolsteaks van. Koop eventueel 2 bloemkolen zodat je zeker weet dat je twee grote steaks per persoon uit 1 bloemkool kunt halen.

Voorbereiding voor kerst: maak de champignonsaus geheel van te voren. Dek de warme saus na bereiding, direct af met folie zodat er geen vel op kan komen.

Tip: bewaar de rest van de bloemkool in de vriezer en maak er een linzen bloemkoolsoep mee.

Voor deze kerst staan bloemkoolsteaks met champignon roomsaus op het programma voor een vegetarisch hoofdgerecht of bijgerecht.

Bewaar dit kerst recept op Pinterest

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

oor deze kerst staan bloemkoolsteaks met champignon roomsaus op het programma voor een vegetarisch hoofdgerecht of bijgerecht.

enjoy X-mas met Linda

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere kerstrecepten.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram |Twitter | Bloglovin’ | Google+
Recept: Linda | Foto credits: My Lucie

Categorie: DINER, KERST, VEGETARISCH Tags: bijgerecht, bloemkool, champignons, champignonsaus, room, vegetarisch, witte wijn

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Voor de drukke dagen met sporten van de kids is een macaroni ovenschotel met broccoli ideaal om op tafel te zetten. Dit makkelijk recept is zo klaar. Macaroni ovenschotel met broccoli

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.