Kijkje in mijn leven februari

Gelukkig is januari voorbij. Dat was niet zo mijn maand. Februari is een stuk beter. Er stond in ieder geval weer allerlei lekkers op het menu. Zo heb ik de lekkerste kroketjes gegeten, ging ik met mijn dochter op pad. Ook was het tijd voor mijn jaarlijkse uitje met mijn vader en zoonlief was jarig. Ik neem je mee in eenkijkje in mijn leven.

Begin van de maand had ik een dagje Den Haag gepland. Hier zit het media bureau waar ik mee samenwerk. Via Twitter kwam ik erachter dat er een heus Kroket Loket was geopend. Tja als bitterballen liefhebber MOEST ik hier natuurlijk even heen. De kroketten worden op een ambachtelijke manier zelf gemaakt. Van een runder, kaas en groente kroket tot bijzondere varianten zoals chorizo, pulled pork en kip kroket. Ik kon geen keuze maken en bestelde de truffel paddenstoelen en de Peking eend. Ook de sauzen zijn zelfgemaakt zoals een paprika mayo, tartaar mayo of spicey mayo. Oh echt goddelijk lekker.

Kijkje in mijn leven februari

De kinderen zijn ook besmet met de liefde voor lekkers. Zo vroeg mijn dochter twee weken geleden: mam, zullen wij samen naar de markt gaan en voor vanavond allerlei lekkers kopen? Nou daar hoef ik niet lang over na te denken. Hiervoor nemen wij de bus naar Utrecht en gaan naar de markt op De Vredenburg. Eerst op zoek naar onze favoriete Marokkaanse kraam voor dips, noten en olijven en ook konden wij het niet laten om bij Bram & Aaltje een visje mee te nemen. De vis had ik op Indiase wijze klaargemaakt. Ik zal dit recept snel opnieuw maken en dan voor de blog.

Kijkje in mijn leven februari

Kleine jongens worden groot. Kijk onze zoon is stralen bij zijn Nerf taart. Hij was er zo gelukkig mee. Zijn grote wens was een Playstation. Wij vinden zo’n apparaat veel te duur om te geven. Hij kreeg een gedeelte van ons en de rest moest hij zelf betalen. Als verrassing hadden wij het apparaat met twee spellen alvast gekocht. Oh, dat koppie van hem toen hij dit ontdekte. Echt goud waard.

Kijkje in mijn leven februari

Lin, sta om 9:00 uur klaar met je tandenborstel en een onderbroek! Dat waren de instructies van mijn 3 lieve vriendinnen voor een verrassingsuitje voor mijn verjaardag van november. Later kwam er nog bij dat ik een oranje t-shirt en wandelschoenen moest meenemen. Ik had werkelijk geen idee wat we gingen doen. Het bleek een nachtje Durbuy te zijn in de Belgische Ardennen, te gek! En wat gingen wij daar doen? Onze hobby’s uitoefenen: lekker eten eten drinken. In de omgeving kun je er prachtig wandelen. Wij kwamen niet verder dan een rondje om het dorp. Ha, een vriendin van mij heeft geen platte schoenen. Hilarisch om haar door de modder te zien ploeteren met hoge hakken.

Kijkje in mijn leven februari

De hele dorp leeft van het toerisme. Je kunt er wel bij 50 verschillende tentjes eten, denk ik. Voor de lunch kwamen wij uit bij Brasserie Fred met een prachtig interieur. Ik ging mij te buiten aan een pannetje schelpen. Het diner bij Le Fou du Roy was ook zalig. Ze hebben er een fijn 3 gangen menu vol met ingrediënten uit de streek. Heerlijk hoor om even weg te zijn en te onthaasten. Een total state of relaxation.

Kijkje in mijn leven februari

Als foodblogger dien je van alle markten thuis te zijn. Dat is soms best wel een klus. Het fotograferen gaat mij niet altijd even makkelijk af. Dan is het fijn als een vriendin je wilt helpen. Wendy van Deedylicious heeft mij een privé workshop gegeven. Ik heb op haar aanraden een nieuwe lens gekocht, alleen kon ik er niet mee omgaan. Daarbij bleek dat er nog zoveel meer plekken in huis waren om te fotograferen. Daarbij begrijp ik mijn camera vaak niet goed genoeg. Nu heeft zij een paar instellingen veranderd en voila het is direct een stuk makkelijker. Jeetje wat fijn zeg.

Kijkje in mijn leven februari

Wij zoeken altijd een aanleiding om uit eten te gaan. De kids hadden beide een super goed rapport en dochterlief een goed voorlopig voortgezet onderwijs advies. Ze heeft hier hard voor gewerkt. En ja dan rennen wij naar een restaurantje in de buurt. Het werd weer Dengh waar ik genoten heb van mijn makreel.

Kijkje in mijn leven februari

9 van de 10 keer kook ik thuis. Zodra manlief de pannen op het vuur zet is dit altijd Italiaans. Hij is expert in verse pasta. Deze keer had hij een risotto bedacht met spinazie en gerookte zalm. Liefde gaat bij ons door de maag.

Kijkje in mijn leven februari

Ik heb de liefde voor eten niet van een vreemde. Ik geef mijn ouders de schuld van de extra kilo’s ergens onder aan mijn rug en op mijn buik. Van huis uit werd er altijd aandacht aan koken en eten besteed. Niet dat wij heel exclusief aten en zeker niet altijd biefstuk. Dit verwacht men namelijk van een slagersdochter. Favoriet bij ons thuis was gehakt, gehaktballen en kip(filet) dus zeker geen entrecote, varkenshaas en biefstuk.

Het was weer tijd voor mijn museumuitje met mijn vader. Wij zijn er ook mee begonnen toen ik 16 was ofzo. Een keer per jaar gingen wij met het hele gezin naar de Albert Kuyp. Dit had ik op een gegeven moment wel gezien. Mijn vader dacht er net zo over. Op school had ik bij geschiedenis net een thema over de Nachtwacht gehad. Terwijl mijn moeder en zusje gingen shoppen, doken mijn vader en ik het museum in. In Scheveningen was een bijzonder expositie van de beelden van Picasso. Ter voorbereiding hadden wij een paar afleveringen van Krabbé zoekt Picasso gekeken. Nou is zo’n bezoek direct een beetje duidelijker. Ik kan er altijd zo van genieten om samen met mijn vader op pad te zijn.

Kijkje in mijn leven februari

Dochterlief heeft mijn zwakke plek ontdekt: mam zullen we even lunchen samen? Heerlijk hoor om dit samen te doen.

Kijkje in mijn leven februari

Ben je nieuwsgierig naar mijn leven of meer foto’s van achter te schermen? Je kunt mij vinden op Instagram (Stories). Daar komen ook de meeste foto’s trouwens vandaan. Op naar het volgende kijkje in mijn leven. Naar de lente, heerlijk ik heb er zin in!

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.