Eetdagboek Feel Good Boost week 3

De Feel Good Boost loopt bijna op zijn einde. Dit is dan ook mijn laatste eetdagboek. Vorige week had ik mij voorgenomen om jullie een kijkje te geven in mijn weekend eetdagboek. Er zit namelijk een vrij groot verschil in mijn doordeweekse eten en het weekend.

Het weekend was ik zo ontspannen, dat ik mijn goede voornemen vergeten ben en bijna geen foto’s gemaakt heb. Best jammer, want het was een onwaardig Feel Good Boost weekend. Denk nu niet dat ik altijd gezond eet en elke dag aan mijn groente kom. Er zijn zaterdagen en zondagen dat ik geen stukje groenvoer zie.

Mijn weekend begon vrijdagavond met een slaapfeestje van mijn dochter. In totaal lagen er 12 tieners in de huiskamer. Waar ben ik aan begonnen? Het avondeten bestond uit zelfgemaakte pizza’s. De tafel stond vol met allerlei bakjes en de meiden vonden het super om zelf aan de slag te gaan. Ik heb twee heerlijke pizza’s gemaakt en probeerde met een grote boog om de snacktafel te lopen. So far so good.

eetdagboek-pizza-1a

Zaterdagochtend werd ik gebroken wakker. Met één oor lag ik te luisteren of het allemaal wel goed ging beneden. Om 3 uur ‘s nachts schrok ik wakker. Wat slapen ze nog niet? Ik ben (boos!) naar beneden gerend en heb net zo lang gewacht totdat ze allemaal sliepen.

Voor de dames heb ik een uitgebreid ontbijt gemaakt met bolletjes, croissants, eitjes, beschuit, ontbijtkoek en 20 varianten zoet beleg. Als een zombie stond ik in de keuken. Bij vermoeidheid ga ik juist eten en maak ik minder goede keuzes. Na brood, een cracker, een gekookt ei heb ik sinds jaren weer eens ontbijtkoek gegeten, wat was dit lekker zeg.

Terwijl manlief de dametjes thuis bracht, had ik de eer om de popcorn en m&m’s tussen de houten vloer los te peuteren. Jeetje de dames hadden er een lekkere bende van gemaakt. Ach, het was enorm gezellig en dat vind ik belangrijker dan een schoon huis.

Na een klein slaapje heb ik snel geluncht met yoghurt, appel en havermout. Ik kon direct door naar een volgend feestje: kennismaken met de nieuwe buren tijdens een borrel in het park. In een woord: super gezellig. De wijntjes heb ik niet geteld, maar dat waren er meer dan genoeg.

detox

Ik werd nog herkend als “de kook Linda”. “Jij zult wel allerlei verantwoorde borrelhapjes bij je hebben“. Toch een kleine tegenvaller dat er alleen chips, popcorn en koude wijn op het picknick kleed stond. Bij de borrel heb ik wel een en ander gegeten, maar ik heb geen idee meer wat. Samen met onze achterbuurvrouw en achterbuurman hebben wij bij ons thuis sushi gegeten en stokbrood met kaas. Euh nee geen groente gezien vandaag.

eetdagboek feelgoodboost

Zondag

Oeps, vandaag was ik erg brak. Van een avondje doorhalen moet ik tegenwoordig 3 dagen bijkomen. Het programma voor deze dag is wederom goed gevuld. Eerst mee met de hockey van mijn dochter. Voor de zondagcompetitie crossen wij het hele land door. Ik ben meestal meer dan een halve dag weg.

Bij thuiskomst kon ik eerst aan de slag met de bende opruimen van de avond ervoor. Een bak m&m’s zat mij aan te kijken…. Binnen een half uur had ik alles opgegeven.

Ik was precies op tijd klaar om aan het eten te beginnen voor de visite die kwam. Nou ja visite. Onze buren krijgen een nieuwe keuken en die had ik uitgenodigd voor een hapje eten. De koelkast lag nog vol met toppings voor de pizza. Ik heb nog snel wat extra deeg gemaakt en de pizza-oven ging weer aan. Nog even maximaal genieten van het heerlijke weer. De oven bleef aanstaan zodat wij het als vuurkorf konden gebruiken bij de koffie met appelgebak en ijs.

eetdagboek feelgoodboost

Kijk, zo kan mijn eetdagboek er dus ook uitzien. Groente? Die heb ik alleen op de pizza gegeten. Het is niet iets waar ik trots op ben. Zodra ik mijn voorbereiding niet goed op orde heb, gaat het helemaal mis. Dat was dit weekend het geval. Mijn gedachte zaten meer bij het feestje van dochter, de nieuwe buren borrel en de eters van zondag. Ik had er natuurlijk voor kunnen kiezen om een of ander lulkoek verhaal op te hangen met gezonde gerechten. Zo ben ik niet en eerlijk duurt het langst.

eetdagboek feelgoodboost

Maar goed, maandag is weer een nieuwe dag. Ik heb boodschappen gedaan en de groente in de hoofdrol gezet op mijn bord.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.