• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Mini pizza sterren

mini pizza sterren

december 10, 2014 door Linda 2 Reacties

De intekenlijsten voor het kerstdiner op school hangen alweer op het raam. Mijn kinderen vieren jaarlijks “kerstavond” met allerlei lekkere hapjes. Hartstikke spannend om in het donker weer terug naar school te gaan om te eten met de juf en alle klasgenoten. De mooiste kleren worden uit de kast getrokken. Om terug te komen met vieze snoetjes, kleverige handen en vlekken all over. Geweldig.

Elke keer vragen mijn kinderen of ik weer de mini pizza sterren wil maken. Lekker, makkelijk en altijd een grote hit bij de kids. Als je de bodem zelf maakt en belegt is een pizza helemaal niet verkeerd. Qua topping, houd ik het heel simpel met kidsproof beleg. Het zijn kleine pizza margarita’s. Een ideaal recept voor kinderen, maar ook lekker als borrelhapje. Ik doe er dan graag nog rauwe ham en rucola over of salami.

mini pizza sterren

Voor de stervorm gebruiken wij koekjesvormen. Die koop je voor weinig bij de Xenos. Anders gebruik je een klein glaasje of kopje om kleine pizza’s uit te steken.

De mini pizza sterren passen prima bij het blog dat Reny vandaag online heeft staan. Ze geeft je 5 tips om gezond kerst te vieren. Door kleine aanpassingen te maken in de keuzes voor wat er op tafel komt tijdens de feestdagen, zul je merken dat je minder vol zit. Met ideetjes voor het ontbijt, lunch, borreltafel, diner en het dessert. Have a Happy Healthy Christmas!

Wat heb je nodig voor 2 bakplaten:

  • 190 gram speltbloem
  • 100 ml warm water
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1/4 zakje gist
  • goede kwaliteit tomaten in blik (of biologische pastasaus basilicum, Puur en Eerlijk van Albert Heijn)
  • paar blaadjes basilicum (niet nodig als je kiest voor het pakje Puur & Eerlijk)
  • zout en peper naar smaak
  • 1 bol (buffel) mozzarella
  • extra nodig: 2 vellen bakpapier en koekjes vormen (ster)

Hoe maak je het klaar:

  1. Meng water, olijfolie en gist door elkaar en laat het gist oplossen. Voeg de bloem toe. Kneed gedurende 10 minuten tot een fluweelzacht deeg. Voeg gerust meer water toe als het deeg te droog is of meer bloem indien het deeg te nat is.
  2. Vet een kom in met een klein beetje olijfolie, zo blijft het deeg straks niet aan de kom plakken. Maak een bol en leg in de kom. Snijd een kruis in het deeg, dit bevordert het rijzen. Dek af met een warme vochtige theedoek en zet minimaal 1 uur op een warme plek. Ik zet de kom altijd op de convectorput in de huiskamer.
  3. Zet de (hete) luchtoven op de allerhoogste stand liefst 250 graden met een bakplaat erin.
  4. Pureer de tomaten met een staafmixer, snijd / scheur de basilicum en breng op maak met peper en zout. Snijd de mozzarella in reepjes.
  5. Verdeel het deeg in 2 bollen. Kneed het even door, zodat de lucht eruit ontsnapt. Rol het met een deegroller uit tot een zeer dunne lap. Pak de koekjesvorm en snijd er sterren uit of maak rondjes met kleine glaasjes. Maak een nieuwe lap van het restant deeg en steek de vormen uit. Leg de sterren op een vel bakpapier. Je hebt genoeg voor 2 platen dus leg vellen bakpapier klaar. Herhaal bovenstaand met de 2e bol, totdat al het deeg op is.
  6. Bestrijk de pizza met de tomatensaus en strooi de mozzarella over. De pizza is gaar als de randen donkerbruin worden. Dit is na 5 –  7 min. Beleg ondertussen het 2e vel bakpapier. Verwijder snel het bakpapier met de gare pizza’s en leg de nieuwe lading op de gloeihete bakplaat.

Tip: maak het deeg gerust de dag ervoor, laat rijzen en bewaar in de koelkast. Op de middag zelf start je dan vanaf stap 3.

De lekkere kerstrecepten van Linda vind je hier.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: DINER, KERST, SNACK Tags: borrelhapjes, hapjes, hapjes recepten, kerstdiner, kidsproof, pizza, recept, recept voor kinderen

Lees Interacties

Reacties

  1. Yildiz zegt

    december 17, 2015 om 9:34 am

    Leuk hoor! Hoe krijg je ze warm op school?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 17, 2015 om 9:16 pm

      Ik bak ze af vlak voordat ik wegga. Alufolie erover met een theedoek. De kids eten de pizza’s ook lauwwarm.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Voor de drukke dagen met sporten van de kids is een macaroni ovenschotel met broccoli ideaal om op tafel te zetten. Dit makkelijk recept is zo klaar. Macaroni ovenschotel met broccoli
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.