4 uit 6 beoordelingen
45 minuten
oventijd 30 minuten

Bladerdeegring met Hollandse garnalen

De bladerdeegring met Hollandse garnalen, avocado en mango is de eye-catcher deze kerst op tafel. Het ziet er misschien ingewikkeld uit, dat is het zeker niet. Daarbij zullen je gasten smullen van deze amuse.

Betaalbare kerst recepten

Mijn doelstelling is om dit jaar met betaalbare kerst recepten te komen. Voor dit hapje heb je weinig ingrediënten nodig. Een aantal zaken staan zelfs al standaard in je keukenkastje. Je hoeft alleen op pad voor de verse ingrediënten. Vervolgens kun je een voorgerecht voor 8 personen serveren.

Bladerdeegring met Hollandse garnalen. Makkelijke voorgerecht voor kerst of een diner

Het idee van een bladerdeegring zag ik bij Myriam van Hap en Tap voorbij komen. Ik was direct verliefd. Het recept heb ik twee keer gemaakt, dus inmiddels kan ik jullie al ins en outs hierover vertellen. Gebruik bij voorkeur vers bladerdeeg, want diepvries velletjes werken minder goed. Omwikkel de bakringen met bakpapier want met een bakspray schuif je de bladerdeegringen niet makkelijk van de kookringen. Mijn laatste tip is het bladerdeeg flink in te prikken, zie hiervoor de foto.

Garnalencocktail met een twist in een bladerdeegring

Bladerdeegring met Hollandse garnalen

Ingrediënten

8 personen
  • 1 rol vers bladerdeeg (rechthoekig)
  • 1 ei eigeel
  • 2 eetlepels zwart sesamzaad

Vulling

  • 2 avocado's (eetrijp)
  • 2 mango's (eetrijp)
  • 100 gram Hollandse garnalen

Saus

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • 6 drupples tabasco
  • 2 theelepels citroensap

Extra nodig

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je bladerdeegring met Hollandse garnalen?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Knip een strook bakpapier dat twee keer zo breed is als de ring. Leg om de bakring en vouw de randen naar binnen. Klop het eigeel los.
    Baking met bakpapier voor bladerdeegring
  • Snijd 8 repen bladerdeeg van elk 3 cm breed. Wikkel het bladerdeeg om de bakring. Zorg dat het deeg 1,5 cm overlapt, het restant snijd je weg. Druk het deeg goed aan. Prik het bladerdeeg goed in, zoals op de foto. Dit zorgt ervoor dat het bladerdeeg niet rijst. Smeer het bladerdeeg in met het eigeel en strooi de zwarte sesamzaadjes erover.
    Bladerdeegring voorbeeld inprikken
  • Zet de bladerdeegringen op het rooster en bak in 13-15 minuten goudbruin. Laat het bladerdeeg afkoelen, voordat je het van de bakring schuift. Herhaal bovenstaande bereiding voor de volgende 4 bladerdeegringen.
  • Snijd de avocado en mango in gelijke blokjes.
  • Maak de saus van de mayonaise, ketchup, tabasco en citroensap. Schep in een spuitzak of gebruik een diepvrieszakje waar je een hoekje van afknipt.
  • Zet een bladerdeegring op een bordje, vul met avocado, mango, en Hollandse garnalen on top. Maak het af met een paar toefjes saus en serveer direct.

Linda’s Tips

  • Voorbereiding voor kerst: maak de bladerdeegringen een paar uur van te voren. Bewaar in een luchtdichte doos. Maak ook alvast het sausje en zet klaar in een spuitzak. De avocado en mango kun je het beste ter plekke snijden. Vervolgens ga je verder met stap 6.
  • Van het restant bladerdeeg kun je soepstengels maken.

Nog meer kerstinspiratie?

Op zoek naar meer kerstinspiratie? Bekijk hier alle makkelijke kerstrecepten van feestelijke voorgerechten tot een spetterend dessert.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.