5 x Tapenade maken

Tapenade maken, heb je dit wel eens gedaan? Zelf tapenade maken met zwarte olijven, paprika of tomaten is een fluitje van een cent. De keukenmachine of hakmolen van de staafmixer doet eigenlijk al het werk. Stop de ingrediënten erin en maal tot de gewenste structuur. Handig toch?

Op de blog heb ik een heerlijke verzameling met tapenade recepten. Van klassieke tapenades met paprika en olijven tot carpaccio en kipfilet varianten. Zo zit er voor ieder wat wils tussen.

5 x Tapenade maken

1. Paprika tapenade

Rooster bij voorkeur de paprika zelf. Dit geeft een te gekke zoete smaak aan dit heerlijke smeerseltje.

Zelf paprika tapenade maken. De geroosterde paprika zorgt voor een te gekke zoete smaak. Perfect in combinatie met de zoute kappertjes en olijven

2. Champignon tapenade

Het leuke aan zelf een tapenade maken is dat je de verhoudingen kunt aanpassen naar wens. Voeg gerust meer kaas toe aan de champignon variant als je daar gek op bent. Of voeg een teentje knoflook toe voor meer pit.

Na de olijven tapenade en paprika tapenade is het tijd voor een champignon tapenade. Zelf een tapenade maken is zo klaar, de staafmixer doet al het werk.

3. Kipfilet tapenade

Ken je deze smaak met kipfilet al? Dit alternatief met kipfilet is misschien minder gangbaar, maar net zo lekker.

Kipfilet tapenade

4. Carpaccio tapenade

Mijn slager maakt heerlijke biefstuktapenade. Het enige nadeel is dat dit alleen op vrijdag en zaterdag te krijgen. In de supermarkt kunt je deze zalige goedje kant en klaar kopen, alleen is de smaak heel anders. Maak het eens zelf, dan begrijp je wat ik bedoel.

Zelf carpaccio tapenade maken

5. Zwarte olijven tapenade

Als laatste in het overzicht staat de klassieke variant met zwarte olijven. Dit smeerseltje is niet alleen lekker op toast of bij de borrel, maar ook op brood.

tapenade maken

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.