• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Courgette torentje met sinaasappelpesto

courgette torentje

april 10, 2015 door Linda Reageer

Ik zit een beetje in de courgette modus. Na de gevulde courgette met couscous is het nu tijd voor een voorgerecht met courgette: courgette torentje met sinaasappelpesto.

Het recept is van manlief. Een paar weken geleden verraste hij mij met een compleet 4 gangen menu. Hij heeft zelf allerlei recepten uitgezocht, de boodschappen gedaan en gekookt. De keuken was een middag verboden terrein voor mij. Ik sta tegenwoordig zoveel in de keuken, dat ik extra kan genieten als er eens voor mij wordt gekookt. Soms heb ik het idee dat ik chef vaatwasser, kok en boodschappenhulp in één ben. Terwijl manlief druk bezig was in de keuken (en er een enorme bende van maakte) zat ik heerlijk met een wijntje aan de keukentafel met een boekje.

courgette torentje

Ik verwachte een avond vol vlees. In tegendeel, een stukje gegrilde tonijn stond op het menu. Groot was mijn verbazing toen er zelfs bordjes met groente uit de keuken kwamen. Manlief, groente? Vrienden van ons vallen nu waarschijnlijk van hun stoel van het lachen.

Het courgette torentje was echt de surprise van de avond. De zacht zoetige smaak van de gegrilde courgette past uitstekend bij de smeuïge citruspesto, een fantastische match. Ook fijn is dat je dit gerechtje geheel van te voren kunt bereiden en bij een etentje ter plekke de courgette kort verwarmt.

courgette torentje

Wat heb je nodig voor 6 personen:

  • 4 sinaasappels
  • 200 gram gepelde amandelen
  • 50 gram zoute kappertjes
  • blaadjes van 1 basilicum plantje
  • 150-200 ml olijfolie
  • 2 courgettes
  • snufje zout en peper

Hoe maak je het klaar:

  1. Voor de sinaasappelpesto heb je sinaasappelpartjes nodig, zonder vliesjes. Snijd eerst de onder- en bovenkant van de sinaasappel af en zet rechtop op een plank. Snijd de schil er dik af, niet te zuinig snijden want je wilt geen witte randjes over houden. Vervolgens langs het witte vliesje snijden aan beide zijden en haal het vruchtvlees eruit. Koken met Karin heeft hier een handig trucje voor, kijk anders even dit filmpje voor een korte instructie.
  2. Pureer de sinaasappelpartjes, amandelen, kappertjes, basilicum en olijfolie tot een fijne saus.
  3. Snijd de courgettes in ronde plakjes van 0,5 cm. Verhit de grillpan en smeer de courgette plakjes in met een klein beetje olijfolie. Grill de courgette kort in de pan. Breng op smaak met een snufje peper en zout.
  4. Pak een bord, leg een plakje courgette erop. Smeer een lepel sinaasappelpesto erover. Leg een nieuw plakje erop met een lepel pesto en dek af met een laatste plakje. Maak op elk bord 2 torentjes. Serveer lauwwarm.

Tip: maak de sinaasappelpesto gerust een dag van te voren. De noten nemen dan het vocht op van de olie waardoor de pesto indikt en nog lekkerder smaakt. De courgette kun je gerust ook een dag van te voren grillen. Bewaar afgekoeld in de koelkast en verwarm afgedekt 10 minuten een oven van 180 graden.

Tip: gebruik de restjes courgette en pesto voor op een sandwich gegrilde courgette met pesto. Ook is de sinaasappelpesto lekker bij gegrilde kip of groente.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+  

Categorie: DETOX, DETOX RECEPTEN, DINER, KERST, VEGETARISCH Tags: amuse, gegrilde courgette, gezonde recepten, hapje, hoe maak je gegrilde courgette, pesto, pesto maken, recept, sinaasappelpesto, vegetarisch

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 192 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Een zuurkoolschotel met ananas, kaas en gehakt. Deze ovenschotel is makkelijk om te maken en ideaal om een dag eerder voor te bereiden. Klik op de foto om dit recept uit de oven te bekijken. #ovenschotel Zuurkoolschotel met ananas en kaas
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.