Kipfilet tapenade

Vandaag heb ik lekkers voor jullie voor bij de borrel. Ik ben gek op zelfgemaakte smeerseltjes en dips. Van vegetarische opties met bonen tot een carpaccio tapenade voor manlief. Tja mijn man gaat toch liever voor vlees. Bij mijn slager zag ik een kipfilet tapenade, echt iets voor hem. Hiervan heb ik nu mijn eigen versie gemaakt.

Bij deze tapenade draait het eigenlijk alleen om goede ingrediënten. Zo ben ik fan van de zongedroogde tomaatjes van Saclà en de olijfolie van Foodelious (non spon). Nadat alle ingrediënten gemengd zijn, komt het leukste gedeelte: proef of de tapenade goed op smaak is. Voeg gerust meer kaas, tomaat of olie toe, zodat het je eigen creatie wordt.

De kipfilet tapenade kun je combineren met toastjes of brood. Bij de foto zie je broodsticks liggen. Mijn kinderen zijn gek op deze mini soep stengeltjes. Alleen bleek dit niet zo handig eten in combinatie met de kipfilet. Maar het ziet er wel gezellig uit.

Kipfilet tapenade

Kipfilet tapenade

recept voor 1 portie

  • 80 gram gerookte kipfilet (stuk)
  • 50 gram zongedroogde tomaat
  • 25 gram Parmezaanse kaas vlokken
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel olie van de zongedroogde tomaat
  • 2 eetlepels van een goede olijfolie
  • snufje zout en vers gemalen peper
  • voor erbij: stokbrood, crackertjes

Stappen om een kipfilet tapenade te maken:

  1. Snijd de kipfilet in zongedroogde tomaat in kleine blokjes. Hak de kaas vlokken fijn.
  2. Meng de kip, tomaat, kaas, pijnboompitten en olie door elkaar. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Ik houd van een grove structuur. Je kunt de ingrediënten ook kort pulseren in de hakmolen van de staafmixer.

Bewaren: tot 3 dagen in de koelkast.

Kipfilet tapenade

Facebook
Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.