5 uit 1 beoordeling
20 minuten
oventijd 20 minuten

Mini worstenbroodjes

Feest! Manlief is jarig. Vanavond heb ik het huis vol met visite. Zijn feestje valt altijd op een onmogelijke datum. We zien het dan ook maar als een generale repetitie voor Oudejaarsavond. Je zou denken dat iedereen nog vol zit van de kerst. Niks is minder waar! Op zijn feestje vinden de borrelplanken met dips, worst en kaas gretig aftrek. Speciaal voor hem maak ik supersnelle mini worstenbroodjes. Hier vind ik overdag wel een gaatje voor.

Mini worstenbroodjes, een borrelhapje met 3 ingrediënten

Kijk maar even mee hoe makkelijk de receptuur is van deze worstenbroodjes. In de basis gebruik je een rol vers bladerdeeg met kant en klare worsten. Persoonlijk vind ik de smaak van vers bladerdeeg lekkerder dan diepvriesplakjes. Daarbij is het van belang dat je goede worsten koopt. Mijn keuze is gevallen op de venkelworsten van Mr. Kitchens. Een andere optie zijn de worsten van Brandt&Levie.

Mini worstenbroodjes, een borrelhapje met 3 ingrediënten

Mini worstenbroodjes

Ingrediënten

20 hapjes
  • 1 verse rol bladerdeeg rechthoek
  • 4 venkelworsten Mr. Kitchens – Albert Heijn of varkensaucijs
  • 1 ei
  • scheutje melk / water
  • optioneel: sesamzaad

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal het bladerdeeg uit de verpakking en leg met het papier op een snijplank. Snijd het bladerdeeg in de lengte doormidden. Verwijder voorzichtig het vel van de worsten. Leg 2 worsten naast elkaar in het midden op elk stuk bladerdeeg. Rol het deeg strak op. Splits het ei en klop het eigeel met een drupje melk los. Bestrijk het bladerdeeg ermee. Bestrooi met het sesamzaad. Snijd elke rol in 10 stukjes, verdeel ze over het bakpapier.
  • Bak de mini worstenbroodjes in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Linda’s Tips

  • Voorbereiding: vers en net uit de oven zijn deze mini worstenbroodjes het lekkerst. Dit hapjes recept kun je goed voorbereiden. Rol de worsten alvast in het bladerdeeg. Bewaar afgedekt in de koelkast. Smeer ter plekke in met ei, snijd in stukken en verwarm in de oven.
Mini worstenbroodjes, een borrelhapje met 3 ingrediënten

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere hapjes en drankjes voor oud en nieuw.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.