Yes dit is het laatste hapje van Linda’s Borrel Week. Vanavond is het dan Oudejaarsavond. Toch altijd een avond die weer anders is, dan een normale (zaterdag)avond. Hoe vier jij Oud & Nieuw? Met je gezin, buren, familie of vrienden erbij? Voor de last minute inspiratie nog een recept met bladerdeeg. Waarschijnlijk heb je alles in huis om deze bladerdeeghapjes met serranoham en brie te maken. Voor mij is het een no-waste recept met restantjes van kerst.
Zo rond deze periode kijk ik altijd even terug naar afgelopen jaar. Normaal kan ik altijd een beetje sentimenteel zijn. Dit jaar heb ik hier niet zoveel last van. Het is een mooi jaar geweest en ik ben meer bezig met vooruitkijken dan achterom. Ik kan dan ook niet wachten tot het 2017 is.
Direct in het nieuwe jaar start ik trouwens met een nieuw project. We gaan weer lekker normaal eten. Zin in!
Geniet vanavond van de lieve mensen om je heen. Maak mooie nieuwe herinneringen met elkaar en doe voorzichtig met vuurwerk. Ik wens je in ieder geval een hele fijne jaarwisseling. Liefs, Linda
Bladerdeeghapjes met serranoham en brie
Ingrediënten
- 4 plakjes roomboter bladerdeeg
- 30 -50 gram roombrie
- 2 plakjes serranoham andere ham
- 1 dadel of ander gedroogd fruit
- extra nodig: mini cupcake vorm Xenos
Bereiding
- Ontdooi het bladerdeeg volgens de gebruiksaanwijzing.
- Verwarm de oven voor op 210 (hetelucht) graden.
- Snijd de ontdooide plakjes bladerdeeg in 4 vierkantjes. Trek de puntjes iets uit. Leg met de bebloemde kant in de mini cupcake vorm.
- Snijd elke plak ham in 8 stukjes. Snijd de brie en dadel in kleine blokjes. Leg eerst een stukje ham in het bakje, verdeel de dadel erover en dan de brie.
- Bak 12 minuten in de oven goudbruin.
Linda’s Tips
- Tip: dek de ongebakken bladerdeeghapjes af met een stukje bakpapier en omwikkel met huishoudfolie. Zo plakken de hapjes niet aan het folie vast. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere hapjes en drankjes voor oud en nieuw.