5 uit 1 beoordeling
bereiding 10 minuten

Griekse salade

Yes, het is alweer tijd voor het vijfde recept voor de serie campingrecepten. Voor dit Griekse salade recept hoef je het vuur niet aan te steken. De temperaturen in de meeste Europese landen is op dit moment tot recordhoogte gestegen. Zo las ik dat de gevoelstemperatuur in Sicilië van de week 55 graden was. Ik kan mij zo voorstellen dat je met de hitte niet moet denken aan koken. Maar ja, eten moet je toch en dan is een Griekse salade altijd goed.

Tijdens onze vakantie in Parga bestelden wij elke dag een Griekse salade. Ook al lust dochterlief geen feta, de rest eet ze graag op. Verder houden de kids ervan om te dippen met brood. Zo aten ze – ongemerkt – elke dag een portie groente. Op vakantie doe ik hier allemaal niet te ingewikkeld over hoor. Ik maak het mezelf graag lekker makkelijk.

Griekse salade maken

Griekse salade recept

Voor de Griekse salade koop je lekkere tomaten, feta, komkommer, olijven en een groene paprika. De dressing is lekker fris en het sjalotje geeft de salade pit. Maak het af met een goede (Griekse) olijfolie n oregano.

Deze Griekse salade maak ik ook regelmatig bij de “grote mensen feestjes” van de kinderen. Verdubbel de hoeveelheden. Je kunt de groente allemaal van te voren als snijden. Ter plekke giet je de dressing erover en leg je de kaas erop.

Ben je ook zo dol op de Griekse keuken? Bekijk dan deze verzameling met Griekse gerechten.

Griekse salade

Griekse salade

Ingrediënten

4 personen
  • 1 komkommer
  • 500 gram tomaten (koop de allerlekkerste)
  • 1 paprika (bij voorkeur van die kleine groene)
  • 1 sjalotje
  • 150 gram zwarte kalamata olijven
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn of citroensap
  • 200 gram feta van schapenkaas
  • 1 theelepel oregano
  • brood om erbij te serveren

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe kun je een Griekse salade maken?

  • Snijd de komkommer in reepjes en de tomaten in vieren. Snijd de paprika en sjalotje in ringen. Hussel de komkommer, tomaten, paprika, sjalotje en olijven voorzichtig door elkaar heen. Maak een dressing van olijfolie met een klein scheutje azijn of citroensap. Giet over de salade. Leg het stuk feta erop en strooi de oregano erover. Serveer er vers knapperig brood bij.

Linda’s Tips

  • Gebruik gerust meer olijfolie zodat je lekker kunt dippen met het brood.

Download nu het gratis E-book koken op de camping voor makkelijke en snelle recepten tijdens de vakantie.

E-book Koken op de camping

15 makkelijke recepten voor op de camping. Op vakantie willen we graag makkelijk en vooral lekker eten. In dit kookboekje maak ik graag gebruik van lokale ingrediënten of ik maak een campingversie van een klassieker. Het liefst met zo min mogelijk ingrediënten en een simpele bereiding.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
e book koken op de camping

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.