Weekmenu makkelijke recepten 328

Yes, nieuwe week dus een nieuw weekmenu. Ook deze week maak ik jullie weer blij met makkelijke recepten die snel op tafel zijn. Pak de agenda, pen en papier erbij en bepaal wat je eet deze week.

Wist je dat je alle recepten van dit weekmenu kunt opslaan in een account? Op deze manier hoef je niet iedere keer al je favoriete recepten op te zoeken. Met het hartje dat bij ieder recept staat, kun je het bericht opslaan in jouw favorieten.

Wat eten we vandaagweekmenu

Het vegetarisch gerecht van de week? Dat is een lasagne met spinazie, tomatensaus en ricotta, een klassieke combinatie die altijd smaakt. Op dinsdag wacht een snelle kip marinade op je. Dit gebruik ik voor in een Aziatisch gerecht met rijst en wokgroenten. Woensdag staat er stoofvlees klaar. En donderdag? Dan is het tijd voor broccoli met zalm en krieltjes uit de oven. Op vrijdag luiden we het weekend in met wraps met gehakt.

Het weekend is het feest met granola uit de koekenpan en een blauwe bessen clafoutis. Het klinkt heel ingewikkeld maar een clafoutis is een dessert met blauwe bessen, bloem, eieren en melk. Lees maar snel verder hoe je dit kunt maken.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

fitchef eiwitrijke spitskool snijbonen schotel

Powered by

fitchef logo

Eetschema op maat

Ontvang elke week een nieuw menu met simpele recepten op basis van je macro + caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu!

Weekmenu makkelijke recepten: 328

Maandag: Spinazie ricotta lasagne

Wist je dat spinazie, tomatensaus en ricotta (Italiaanse zachte kaas) een perfect huwelijk aan smaken is? Het is één van mijn favoriete lasagnes die ik jaren geleden veel maakte. Binnenkort zet ik dit recept weer op mijn eigen eetplanning.

Spinazie ricotta lasagne

Dinsdag: Snelle kip marinade (oosters) maken

Deze marinade maak je met ingrediënten die je vast in huis hebt. Dit is een perfecte basis voor een Aziatische maaltijd.

Snelle kip marinade (oosters) maken

Woensdag: Stoofvlees met funghi porcini en aardappelpuree

Ken je funghi procini? Dit zijn die kleine zakjes met gedroogde paddenstoelen te vinden bij de olijven en pesto’s in de supermarkt. Deze paddenstoelen geven een zalige intense smaak aan het stoofvlees. Maak dit gerecht het liefst de avond ervoor, dan is het stoofvlees nog lekkerder.

Stoofvlees met funghi porcini en aardappelpuree

Donderdag: Ovenschotel met broccoli en zalm en krieltjes

Deze ovenschotel is een variatie op een klassieke aardappel groente vlees maaltijd. Alle ingrediënten gooi je in een ovenschaal of bakplaat. Ondertussen heb jij je handen vrij om de keuken op te ruimen en daarna kun je heerlijk eten.

Ovenschotel met broccoli en zalm en krieltjes

Vrijdag: Burrito's met gehakt en bonen

Je zou bijna denken dat ik aandelen van een wrap fabrikant heb. Niets is minder waar. Wij zijn gewoon onwijs fan van wraps. Dit is een lekkere variatie met bonen uit de oven.

Burrito's met gehakt en bonen

Zaterdag: Snelle granola uit de koekenpan

Hoe vaak grijp jij mis met een artikel? Stel dat je zin hebt in granola maar er niks meer in huis. Geen nood, dan maak je snel een portie in de koekenpan. Echt ideaal!

Snelle granola uit de koekenpan

Zondag: Blauwe bessen clafoutis met lemon curd

Zin in een lekker toetje dit weekend? Bekijk snel wat je nodig hebt voor deze clafoutis. Het is een makkelijk dessert dat je in zijn geheel kunt klaarzetten en vervolgens in de oven zet. Vergeet de lemon curd er niet bij, dat is echt een aanrader.

Blauwe bessen clafoutis met lemon curd

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.