Weekmenu makkelijke recepten 317

Geniet van een herfstig weekmenu met makkelijke recepten, speciaal samengesteld om optimaal van te genieten. Laat je opnieuw inspireren om heerlijk en gevarieerd te eten.

Wist je dat je alle recepten van dit weekmenu kunt opslaan in een account? Op deze manier hoef je niet iedere keer al je favoriete recepten op te zoeken. Met het hartje dat bij ieder recept staat, kun je het bericht opslaan in jouw favorieten.

Wat eten we vandaag?

Het vegetarisch gerecht van de week? Pasta alla Norma. Dat is een klassieker uit de Italiaanse keuken met aubergine en mozzarella. Op dinsdag wacht Spaanse kip uit de oven op je. Woensdag brengt je een stamppot met spruitjes en komijn. Daar houd je van of niet. En donderdag? Dan maak je zuurvlees. Niet vergeten om het stoofvlees 24 uur te marineren, dus op tijd starten ermee. Op vrijdag luiden het we het weekend in met gevulde varkenshaas. Dit is alvast een kleine oefenronde voor kerst.

Het weekend is gereserveerd voor een bakrecept. Echt waar, het ritje naar de supermarkt kan hier niet tegenop. Je maakt namelijk zelf speculaasbrokken. Zondag zet je een dessert klaar: hangop op Italiaanse wijze. Geniet ervan!

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

fitchef eiwitrijke spitskool snijbonen schotel

Powered by

fitchef logo

Eetschema op maat

Ontvang elke week een nieuw menu met simpele recepten op basis van je macro + caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu!

Weekmenu makkelijke recepten: 317

Maandag: Spaghetti alla norma

Een heerlijk vegetarisch begin van de week met aubergine en mozzarella. De foto’s zijn gemaakt door mijn dochter, toen ze een jaar of 10 was. Kijk je even mee?

Spaghetti alla norma

Dinsdag: Spaanse kip met rijst uit de oven

Dit gerecht is gebaseerd om Spaanse smaken, denk aan chorizo, gerookte paprika en olijven. Heerlijk!

Spaanse kip met rijst uit de oven

Woensdag: Spruitjesstamppot met komijn

Spruiten, ik vind ze zalig. Om ze echt lekker klaar te maken, kook je de spruitjes kort en vervolgens bak je ze in de pan met spekjes en komijn. Zo lust je spruitjes wel!

Spruitjesstamppot met komijn

Donderdag: Zelf zuurvlees maken

De bijzonder smaak van zuurvlees ontstaat doordat het vlees 24 uur moet marineren in azijn en water met specerijen. De smaak is uiteindelijk zoet door de toevoeging van stroop en ontbijtkoek.

Zelf zuurvlees maken

Vrijdag: Gevulde varkenshaas met rauwe ham

Zin in iets lekkers? Maak dan een gevuld varkenshaasje. Zie het ook direct als een generale repetitie voor kerst.

Gevulde varkenshaas met rauwe ham

Zaterdag: Speculaasbrokken

De winkels liggen vol met Sinterklaas snoepgoed. Het leuke aan zelf maken is dat je precies weet wat je eet. En ook de geur is zo fijn in huis. Ik houd ervan!

Speculaasbrokken

Zondag: Italiaanse hangop met koek en granaatappelpitjes

Dit is zo’n lekker dessert om te maken. De hangop maak je met ricotta en volle yoghurt. Qua koek kun je kijken wat je in huis hebt, net als de toppings voor erop. Chocolade schaven is ook een goed idee.

Italiaanse hangop met koek en granaatappelpitjes

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.