Weekmenu makkelijke recepten 298

Een nieuw weekmenu, vers van de pers. Ik heb zin in de zomer en dat zie je terug in de recepten. Van een maaltijdsalade tot een Grieks gerecht. De makkelijke maaltijden staan in een mum van tijd op tafel en zijn ook nog eens lekker voedzaam.

Wist je dat je alle recepten van dit weekmenu kunt opslaan in een account? Op deze manier hoef je niet iedere keer al je favoriete recepten op te zoeken. Met het hartje dat bij ieder recept staat, kun je het bericht opslaan in jouw favorieten.

Wat eten we vandaag?

De werkweek wordt gestart met een maaltijdsalade boordevol knapperige groente. Daarna is de asperge aan de beurt. De klassieke variant met beenham is altijd lekker. Persoonlijk ben ik juist dol op asperges met zalm. In het midden van de week komen we in vakantiesferen. In Griekse stemming om precies te zijn. Donderdag zet je wraps op tafel met Indiase smaken. Daarvoor heb je niet allerlei ingewikkelde kruiden nodig, kijk zelf maar. Vrijdag is het feest met nacho’s met pulled chicken.

In het weekend kun je een zelfgemaakte dip bij de borrel serveren. Voor de barbecue dit seizoen heb ik een lekkere kruidenboter voor je bedacht.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

fitchef eiwitrijke spitskool snijbonen schotel

Powered by

fitchef logo

Eetschema op maat

Ontvang elke week een nieuw menu met simpele recepten op basis van je macro + caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu!

Weekmenu makkelijke recepten: 298

Maandag: Witlofsalade met pasta

In deze salade komen twee liefdes van mijn samen: pasta en lekkere knapperige groenten. Door de toevoeging van pasta maak je er een lekkere maaltijdsalade van.

Witlofsalade met pasta

Dinsdag: Groene asperges met zalm uit de oven

Asperges met zalm is altijd een goed idee. De zalm is nog extra op smaak gebracht door een kruidenkorst. Verdubbel de hoeveelheden om er met 4 personen van te eten.

Groene asperges met zalm uit de oven

Woensdag: Garnalen in tomatensaus met gebakken feta

Bij dit gerecht krijg ik heimwee naar Griekenland. Oorspronkelijk heet dit recept: saganika garides en dat betekent gebakken garnalen. Vervolgens doe je er ook nog feta over. Echt een feestmaaltijd.

Garnalen in tomatensaus met gebakken feta

Donderdag: Indiase wraps met kip

Wrap it up met dit keer Indiase smaken. Mijn supermarkt had tot een paar jaar terug een verspakket Indiase wraps. Dit is mijn versie met kruiden uit de voorraad.

Indiase wraps met kip

Vrijdag: Nachos maken met pulled chicken

Voor mijn kids kan ik deze nacho’s met pulled chicken elke week maken. Ze zijn er echt dol op. Het liefst met zoveel mogelijk nacho’s, kaas en kip. De groenten mag ik van ze weglaten….

Nachos maken met pulled chicken

Zaterdag: Geitenkaas dip met pistache

Borreltijd! Ik ben echt dol op kaas en geitenkaas is mijn lievelings. Je kunt met zachte geitenkaas een heerlijke dip maken. De pistache erover zorgt voor een echte smaaksensatie.

Geitenkaas dip met pistache

Zondag: Frisse kruidenboter met citroen

Kruidenboter is zo’n artikel dat ik bijna nooit kant en klaar koop. Waarom? Zelf maak ik de lekkerste kruidenboter. In deze variant is extra fris door het gebruik van citroen en limoen.

Frisse kruidenboter met citroen

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.