5 uit 2 beoordelingen
bereiding 20 minuten

Aardbeien cheesecake

Op de valreep heb ik nog een lekker recept voor Moederdag: aardbeien cheesecake. Vanaf hap één ben je verkocht, succes verzekerd. Een tip: serveer dit recept voor elke andere gelegenheid. Ik zou dit niet beperken tot dat ene moment van het jaar.

Dit is zo’n makkelijk recept. Iedereen kan dit maken en kids kunnen meehelpen. Het is namelijk een no-bake cheesecake recept. Je hebt dus geen oven nodig! Ideaal. Daarbij staat dit recept snel op tafel, want het hoeft niet op te stijven. Door de aardbeien cheesecake in een glaasje te presenteren, blijft de vorm behouden. Er komt geen gelatine of agar-agar aan te pas.

Aardbeien cheesecake

Aardbeien cheesecake in een glaasje

Voor de bodem gebruik je koekjes en boter. Ik heb speculoos koekjes gebruikt, want mijn kids zijn gek op speculoos pasta. Elk ander koekje zoals digestives of bastogne zoals in deze cheesecake is ook mogelijk. De vulling van deze cheesecake is lekker fris met mascarpone, Griekse yoghurt en een smaakmaker. De vulling is hierdoor minder zwaar dan een klassieke cheesecake met room.

Het maakt niet welk soort fruit je als topping kiest. Voor deze gelegenheid zijn frambozen of aardbeien geschikt. Bij aardbeien past de smaak van lemoncurd goed, dit is fris en zoet tegelijk. Mocht je dit niet in huis hebben, dan kun je ook citroensap met suiker en eventueel vanille extract toevoegen.

Cheesecake met aardbeien

Aardbeien cheesecake

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 100 gram speculoos koekjes
  • 40 gram boter

Cheesecake vulling

  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 200 gram mascarpone
  • 2 eetlepels lemoncurd

Topping

  • 1 speculoos koekje
  • 12 stuks aardbeien

Extra nodig

  • 4 glaasjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je een aardbeien cheesecake?

  • Maal 100 gram koekjes fijn in de hakmolen van een staafmixer of keukenmachine. Smelt de boter op laag vuur en voeg de koekkruimels toe. Roer goed door elkaar. Verdeel over de 4 glaasjes. Zet in de koelkast tot gebruik.

Cheesecake vulling

  • Meng de Griekse yoghurt, mascarpone en lemoncurd met elkaar. Verdeel het mengsel over de glazen.

Topping

  • Verkruimel het extra koekje. Snijd de aardbeien doormidden. Verdeel de aardbeien over de cheesecake vulling. Strooi het koekkruim erover.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.