Weekmenu tijd met een zomerse editie met makkelijke recepten, zodat je goed van het weer kunt genieten. Ik hoop je weer te inspireren om lekker en gevarieerd te eten.
Wat eten we vandaag?
In de eetplanning tref je zomerse ingrediënten aan. Tomaten zijn goed geprijsd, dus sla een flinke hoeveelheid in voor zelfgemaakte tomatensaus. Of maak eens een bloemkool stamppot, dat is weer eens iets anders. De courgetti pasta is lekker en boordevol groente. De couscous salade komt uit mijn eigen privé collectie. Dit recept maakte ik al voordat ik startte met bloggen. De Aziatische salade kan ik elke dag wel eten. De smaak van warm gerookte zalm, avocado en wasabi mayonaise is te gek.
Het weekend maak je zelf wraps met boekweitmeel. Ook kun je aan de slag met chiajam. Ik heb het chiazaad helemaal herontdekt, dus binnenkort komt er een ander recept hiermee online.
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
Powered by
Eetschema op maat
Ontvang elke week een nieuw menu met simpele recepten op basis van je macro + caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu!
Weekmenu makkelijke recepten: 264
Maandag: zelf pastasaus maken
In de zomer zijn de tomaten goed geprijsd. Maak dan deze pan vol met pastasaus. De smaak is zo puur en delicaat en een ideale basis voor je favoriete pasta.
Dinsdag: bloemkool stamppot
Dit recept bewijst maar eens dat een stamppotje in de zomer ook goed kan. De bloemkool puree met rucola en worstjes past lekker bij het seizoen.
Woensdag: courgetti pasta met zalm
Voor bij de courgetti pasta maak je een walnoten basilicum saus met gerookte zalm. Mochten je gezinsleden geen courgette pasta willen, dan kun je er ook gewone spaghetti bij koken. Of maak een combi van spaghetti van courgette en normale spaghetti.
Donderdag: couscous met groente en makreel
Deze couscous salade met makreel en groente heeft veel te lang niet meer op mijn eigen weekmenu gestaan. Dit recept heb ik van mijn buurvrouw en daar geef ik mijn eigen draai aan. De dressing met munt, peterselie en limoen maakt de salade lekker zomers.
Vrijdag: Aziatische krieltjes salade
Normaal koken we niet op vrijdag. Dit durf ik ook geen koken te noemen. Alleen de krieltjes worden kort gekookt. Dit zou je eventueel ook al donderdagavond kunnen doen, tijdens het koken. Vervolgens hoef je alleen wat ingrediënten te snijden en hussel je alles door elkaar.
Zaterdag: gezonde lunchwrap
Deze lunchwrap heb ik tijdens mijn detox helemaal herontdekt. Het is eigenlijk een soort pannenkoek met boekweitmeel, eieren en plantaardige drank. Het beleg bestaat uit geitenkaas, avocado, gerookte zalm en zongedroogde tomaatjes. Klinkt fantastisch toch?
Zondag: aardbeienjam zonder suiker
Chiazaad is ook zo’n ingrediënt dat weer in mijn keukenkastje staat. Ik gebruik dit voor mijn ontbijt. Daarbij kun je het ook gebruiken om chiajam mee te maken. Kijk maar even mee.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.
Weekmenu’s bewaren op Pinterest?
Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.