Nog geen beoordelingen

Gegrilde aubergine met feta

Zoek je een lekker vegetarisch recept voor op de barbecue? Maak dan deze gegrilde aubergine met feta, granaatappelpitjes, munt, pistachenootjes en pijnboompitjes. De smaak van gegrilde aubergine is al te gek en in combinatie met de zilte fetadip, nootjes en granaatappel creëer je een echte smaak explosie.

Aubergine, je houdt er van of niet. Vaak wordt gedacht dat aubergine bitter is. Juist door de aubergine te grillen, krijgt het vruchtvlees een zacht zoete smaak. De structuur van het vruchtvlees van aubergine is vleesachtig en een perfecte vervanger voor een stukje vlees. Dit is dan ook een ideaal bijgerecht of hoofdgerecht voor als je geen vlees eet.

Gegrilde aubergine met feta dip

De aubergine kun je in kwarten snijden zoals op de foto, maar in de lengte of in ronde plakken kan ook. Zo is er altijd wel een plekje op de barbecue voor de aubergine. Dit recept kun je ook maken in een (grill) pan. Maak de feta dip van te voren en zet de toppings klaar. Het grillen van de aubergine is eenvoudig en zo gepiept. Vervolgens kun de gegrilde aubergine pimpen met extra smaakmakers.

Aubergine grillen

Gegrilde aubergine met feta:

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 200 gram feta (van schapen- en geitenmelk)
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 aubergines
  • 2 – 4 eetlepels traditionele olijfolie
  • 1 eetlepel pistachenootjes
  • 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
  • 2 eetlepels granaatappel pitjes
  • 1 takje munt

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Maal de feta, Griekse yoghurt en olijfolie met een keukenmachine of staafmixer tot een egale massa. Zet apart.
  • Snijd de aubergines. Voor de foto zijn de aubergines in vieren gedeeld. Je kunt de aubergine ook in de lengte of in de breedte in plakken snijden. Bestrijk met de olijfolie. Grill de aubergine plakken in 3 – 4 minuten per kant op de barbecue.
  • Schep de feta dip naar smaak op de gegrilde aubergine. Serveer (optioneel) met pistachenootjes, pijnboompitten, granaatappelpitjes en munt blaadjes.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Gegrilde aubergine met feta

Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.
Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.