Nog geen beoordelingen

Aziatische dressing

Heb je wel eens een Aziatische dressing oftewel een soja-gember-sesamdressing gegeten? Ik proefde deze Oosterse dressing voor het eerst in een kant en klare salade. Vanaf de eerste hap was ik verkocht.

Op basis van de ingrediënten op de verpakking ben ik zelf gaan experimenteren. Zoals jullie waarschijnlijk weten ben ik dol op salades voor bij de lunch. Inmiddels maak ik voor deze bieten linzen salade een eenvoudige dressing met sojasaus, gember siroop en sesamolie. Voor in een maaltijdsalade heb ik een uitgebreidere Aziatische dressing bedacht met rijstazijn en honing erbij.

Oosterse dressing

Waar gebruik je een Oosterse dressing bij?

De Aziatische dressing is multifunctioneel. Het smaakt te gek in een noedelsalade, in een Aziatische krieltjes salade en bij een salade met biefstuk en groente. Of bij een Oosterse salade met kip of zalm. Probeer de dressing ook eens bij warme of koude groente om zo de smaak van de groente naar een hoger niveau te tillen.

Op de blog staan inmiddels meerdere dressing recepten. Zodra je eenmaal de smaak van zelfgemaakte dressings te pakken hebt, wil je geen kant en klaar flesje meer. Heb je de pesto dressing of balsamico dressing al gezien voor in een pasta salade? Of probeer deze klassieke honing mosterd dressing die bijna overal bij past.

Aziatische dressing

Aziatische dressing

Ingrediënten

Aantal personen1 portie
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1/2 eetlepel sesamolie
  • 3 eetlepels sojasaus*
  • 1/2 eetlepel honing
  • 1 eetlepel gembersiroop

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je een Aziatische dressing?

  • Meng alle ingrediënten door elkaar en proef de Oosterse salade dressing. Breng eventueel op smaak met extra honing, sojasaus of gembersiroop. Gebruik de hoeveelheid dressing naar smaak. De portie is genoeg voor 4 personen.

Linda’s Tips

  • *tip: voor de dressing kun je ook Kikkoman less salt gebruiken. 

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.

Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.