4.1 uit 13 beoordelingen

S’Mores uit de oven

S’mores uit de oven is het lievelingstoetje van mijn zoon. Iedere keer als ik foto’s deel in mijn Instagram stories krijg ik er vragen over. Voor jullie hebben wij de ingrediënten gewogen en het recept uitgeschreven. Dat scheelt mij typen vanaf nu:)

Hoe lekker is gesmolten chocolade met zachte marshmallow die je met koek uit een bakje schept? Een match made in heaven kan ik je vertellen. Zet de 3 ingrediënten op de boodschappenlijst en maak de s’mores uit de oven zo snel mogelijk.

Smores maken uit de oven met chocolade marshmallows en koek

Smores maken

Daarbij is s’mores maken simpel. Tijdens een workshop leerden wij s’mores van de bbq maken. Vanaf de eerste hap waren we verliefd. Thuis hebben wij dit dessert veel gemaakt na een gezellig bbq avondje. Voor onze zoon is dit niet genoeg. Hij eet het liefst 1 keer per week s’mores, maar daar zetten we niet de barbecue voor aan.

Al snel experimenteerden we met s’mores uit de oven. Deze bereiding is zelfs makkelijker want de temperatuur staat vast en is constant. Bij ons staan de s’mores 10 minuten in de oven. Nu werkt elke oven anders, dus blijf er een eerste keer bij staan. Je wilt namelijk geen verbrande marshmallows eten.

Smores uit de oven

De hoeveelheden zijn trouwens een indicatie. Misschien heb jij grotere schaaltjes waardoor er meer marshmallows inpassen. Voor de chocolade gebruik ik chocolade druppels (Callebaut = groothandel). Kijk even het bakschap van de supermarkt of ze chocolade druppels verkopen. Dit smelt namelijk makkelijker, maar gewone chocolade werkt ook prima.

Wanneer ga jij dit dessert maken?

Smores maken uit de oven met chocolade marshmallows en koek

S’mores uit de oven

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 100 gram chocolade druppels of gewone chocolade
  • 80 gram marshmallows +/-6 stuks per bakje
  • 16 digestive koekjes McVities’s

Extra nodig

  • extra nodig:
  • 4 gietijzeren pannetjes 9 cm doorsnede (dit zijn mijn pannetjes) of ga naar Xenos voor kleine ovenpannetjes met deksel

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je s’mores?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht (of 200 graden normale oven).
  • Vul de gietijzeren pannetjes of ovenschaaltjes met bakpapier.
  • Hak de chocolade fijn of gebruik chocolade druppels. Verdeel over de bodem. Dek af met de marshmallows en zet 10 minuten in de oven totdat de chocolade is gesmolten en de marshmallows zacht is. Gebruik eventueel een satéprikker om dit te controleren.
  • Haal de gietijzeren pannetjes uit de oven, zet op een onderzetter. Let op, de pannetjes zijn gloeiend heet. Vaak til ik de s’mores middels het bakpapier uit het pannetje en zet dit in een klein ovenpannetje van Xenos. Serveer direct.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.