Zaterdag dus tijd voor een vers nieuw weekmenu. Na alle kerstmenu’s, oliebollen en borrelhapjes is het tijd voor een reset. Voor mij persoonlijk staat deze maand in het teken van voedzamer eten. Ik kies bewuster voor lekkere groente, minder vlees, volkoren producten en voldoende water drinken. Daarbij beoordeel ik etiketten op het suikergehalte en laat ik de alcohol staan. Dit doen nu voor de 8e keer op rij en ik vind het heerlijk deze jaarlijkse mini detox.
Januari staat in het teken van “Back to Normal”. Ik ben of ga niet op dieet, maar maak mijn eetpatroon met kleine stapjes voedzamer. Dit zien jullie deze maand ook terug op de blog. Er staan zulke lekkere recepten voor jullie klaar. Van een vega lasagne, tot havermout pannenkoekjes en een broccoli ovenschotel.
Wat eten we vandaag?
In het weekmenu tref je een chili zonder vlees aan. Daarbij valt de prei ovenschotel vast in de smaak. Het wrap recept van woensdag is anders dan je gewend bent. Dit keer is het een wrap op Indiase wijze. Donderdag staat er een AVG-tje met een twist op tafel. Het recept van vrijdag zijn pita broodjes met kant en klare falafel en groente.
Powered by
Eetschema op maat
Ontvang elke week een nieuw menu met simpele recepten op basis van je macro + caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu!
Weekmenu makkelijke recepten: 239
Maandag: chili sin carne
Alle ingrediënten voor deze chili zonder vlees heb ik standaard in huis. In een handomdraai maak je deze voedzame maaltijd met rijst, bonen, paprika en tomaat.
Dinsdag: prei ovenschotel met zoete aardappel puree
Dit is een twist op de klassieke preischotel. De topping met aardappel puree is vervangen door een zoete aardappel puree met een knapperig korstje van paneermeel.
Woensdag: Indiase wraps met kip
Een wrap recept doet het altijd goed. Mijn PLUS had een paar jaar geleden een Indiaas wrap vers pakket. Dit gerecht inspireerde mij om het eens zelf te maken. Ideaal voor als je een potje milde curry pasta in de koelkast hebt staan.
Donderdag: krieltjes met broccoli en kip uit de oven
Deze makkelijke maaltijd is eigenlijk een aardappel groente vleesmaaltijd uit de oven. Krieltjes, kip, pesto en broccoli bij elkaar is altijd een goed idee.
Vrijdag: pita falafel met spitskool
Dit makkelijk vrijdagavond gerecht is bijna geen recept te noemen. De falafel koop je kant en klaar. Voor erbij roerbak je groente en breng je lekker op smaak. Voor de liefhebbers staat er een recept voor zelf pitabroodjes maken online.
Zaterdag: bananen crumble met kwark
Start het weekend met een gezond ontbijt. Dit keer een crumble met banaan en kwark. Alleen al om de geur in huis wil je di thavermout ontbijtje maken.
Zondag: muesli repen maken
Zondag is bak dag. Dit keer kun je de voorraad snacks aanvullen met zelfgemaakte mueslirepen. De basis van dit mueslirepen bestaat uit havermout, gedroogd fruit en een mix van noten en pitten. Als bindingsmiddel gebruik ik water, honing en boter.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.
Weekmenu’s bewaren op Pinterest?
Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.