Nog geen beoordelingen
20 minuten

Springroll met vlees

Springrolls kun je maken met allerlei soorten ingrediënten. Vandaag maken we een springroll met vlees. Het handige aan dit springrolls recept is dat je vleeswaren gebruikt. Dit rolt lekker makkelijk. Zet de tafel vol met bakjes met ingrediënten, zodat iedereen zijn eigen verse loempia kan vullen.

Springrolls zijn van oorsprong Vietnamees. Het vlees (rosbief of entrecote) wordt op smaak gebracht met sojasaus en sesamolie voor een lekkere Aziatische smaak. Daarbij heb je een pluk alfalfa, sesamzaad en spinazieblaadjes nodig. Voor erbij serveer je sojasaus of chilisaus.

springroll met vlees

Springrolls recepten

Met elkaar springrolls eten is altijd gezellig. Heb je de smaak te pakken gekregen van verse loempia’s maken? In dit blog staan nog twee springroll recepten. Zo kun je ook springrolls met garnalen maken of lekkere vegetarische springrolls op tafel zetten. Of maak eens deze springrolls met kip.

Springroll met vlees

Ingrediënten

Aantal personen8 stuks
  • 8 plakken gegrilde entrecote / rosbief vleeswaren
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels sesamolie
  • 8 vellen rijstpapier
  • 40 gram alfalfa
  • flinke hand spinazie
  • 4 theelepels zwart sesamzaad

Dip

  • sojasaus

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je springroll met vlees

  • Leg de plakken gegrilde entrecote op een bord. Meng de sojasaus met de sesamolie. Smeer met een kwastje een beetje saus op de gegrilde entrecote.
  • Vul een (beslag) kom met warm water (niet kokend, wel heet genoeg). Dompel een vel rijstpapier 5 tot 10 seconden in het water, totdat het zacht is. Leg het rijstpapier plat op een bord.
  • Leg een plak vlees, een pluk alfalfa en een paar blaadjes spinazie in het midden van het rijstpapier. Strooi er sesamzaad over. Zorg dat 2 cm aan beide kanten vrij blijft. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het papier tot een pakketje. Herhaal dit met de rest van het rijstpapier.

Linda’s Tips

  • Serveer met de sojasaus.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.