Het nieuwe weekmenu voor het avondeten staat helemaal in het teken van de herfst met heerlijk stoofvlees en comfortfood recepten. In het weekend kun je genieten van een heerlijk Sinterklaas toetje en een warm chocolade ontbijtje.
Het weekmenu geeft antwoord op de vraag: “Wat eten we vandaag?” Ondanks dat het weekmenu bij ons in de kast hangt, stuurt mijn dochter bijna dagelijks deze vraag in de familie app… Om vervolgens te vragen: hoe laat eten we? Koken voor pubers vind ik lastiger, nu ze weerwoord hebben. Tegenwoordig laten we ze ook een lekker recept aandragen voor de eetplanning. Zo probeer ik iedereen te vriend te houden thuis. Haar favoriete recept van deze week: de beef teriyaki spiesjes.
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
Powered by
Eetschema op maat
Ontvang elke week een nieuw menu met simpele recepten op basis van je macro + caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu!
Weekmenu makkelijke recepten: 231
Maandag: vegetarische wokschotel met bloemkoolrijst
Dit recept heeft vele voordelen. Het is snel, koolhydraatarm en je hebt slechts een handjevol ingrediënten nodig. De wokmaaltijd met bloemkoolrijst ligt niet te zwaar op de maag, dus handig als je erna gaat sporten.
Dinsdag: stoofvlees met funghi porcini
De herfst vraagt om stoofpotjes. Dit stoofvlees maak je o.a. met funghi porcini oftewel eekhoorntjesbrood. Dit zijn die kleine zakjes met gedroogde paddenstoelen die bij de tapenades en pesto in de supermarkt ligt. Porcini wordt de “koning onder de paddenstoelen” genoemd. Deze paddenstoelen zitten bomvol smaak en geeft het vlees een extra touch.
Woensdag: herfstrecepten
Nu de blaadjes van de bomen vallen en de temperatuur daalt, komen als vanzelf de comfortfood recepten op tafel. In een handomdraai draai je één van deze negen lekkere herfstrecepten in elkaar.
Donderdag: mihoen met kip en peultjes
Noedels is het ideale ingrediënt voor drukke gezinnen. Na 4 minuten koken is het klaar voor gebruik. Duik de koelkast in voor restjes groente en marineer de kip met de Aziatische smaakmakers die je in huis hebt. In dit makkelijk recept heb ik mihoen met kip, broccoli en peultjes gemaakt.
Vrijdag: beef teriyaki spiesjes
Vrijdag, tijd voor iets lekkers. Op de eetplanning staan deze beef teriyaki spiesjes. Voor nu bak je deze gewoon in de grill- of koekenpan.
Zaterdag: lava cake havermout ontbijt
Houd je van chocolade? En warme ontbijtjes? Dan wil je deze lava cake met havermout maken! Al het goede van een baked oats met chocolade in een kommetje. Een te gekke start van je dag.
Zondag: sinterklaas ijstaart
Sinterklaas is in het land en ik heb zo’n lekker toetje voor je. Deze ijstaart maak je in de basis met roomijs, koekkruiden, boter en speculaasjes. Met het decoreren kun je los gaan met Sinterklaas snoepgoed dat je in huis hebt.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.
Weekmenu’s bewaren op Pinterest?
Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.