Nog geen beoordelingen

Gezonde lava cake met havermout

Gezonde lava cake met havermout als ontbijt. Dit klinkt toch te mooi om waar te zijn? Bekijk de ingrediënten eens, want eigenlijk is er weinig mis met dit ontbijt recept.

De havermout geeft je de nodige langzame koolhydraten en eiwitten van het eitje. Daarnaast heb je (plantaardige) melk, amandelmeel, bakpoeder en chocolade nodig. Kies pure chocolade met zoveel mogelijk cacao, zodat er zo min mogelijk suiker aan is toegevoegd.

Chocolade havermout uit de oven

De dag starten met een warm ontbijt is heerlijk. Nu de herfst zijn intrede doet, verruil ik mijn koude kwark / yoghurt ontbijtje in voor havermout. Doordeweeks kies ik vaak voor havermout pap. Op woensdag en het weekend heb ik meer tijd en dan maak ik havermout uit de oven. Kijk hier voor meer inspiratie voor havermout ontbijttaartjes.

Het nieuwste havermout ontbijttaart is deze gezonde lava cake. De bereiding is echt simpel. Op de bodem van het schaaltje ligt een stukje pure chocolade, vervolgens giet je daar het beslag over. Wanneer zet jij dit ontbijtje op de planning?

Havermoutmout ontbijttaart met chocolade

Gezonde lava cake met havermout

Ingrediënten

1 persoon
  • 40 gram havermout
  • 20 gram amandelmeel
  • 100 plantaardige melk naar keuze (ik gebruik amandelmelk)
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 20 gram pure chocolade minstens 85% cacao – Fairtrade

Optioneel

  • 1 theelepel pindakaas (100%)

Extra nodig

  • 1 ovenbestendig schaaltje

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm oven voor op 200 graden.
  • Maal de havermout in de hakmolen van de staafmixer of blender tot meel. Voeg de amandelmeel, (plantaardige) melk, ei, bakpoeder en snufje zout toe en maal tot een egale massa.
  • Vet het ovenschaaltje in met bakspray of een klein beetje olie.
  • Leg het stukje chocolade in het midden op de bodem van het schaaltje. Giet het beslag erover en zet de lava cake 25 minuten in de oven.
  • Haal het schaaltje voorzichtig uit de oven en drizzle de pindakaas erover. Eet direct, anders wordt de chocolade hard.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.