Nog geen beoordelingen

Sinterklaas ijstaart

Op zoek naar een makkelijk Sinterklaas toetje? Sla dan snel deze Sinterklaas ijstaart op. Je kunt deze ijstaart met speculaas van te voren maken. Zo hoef je op Pakjesavond – of wanneer jij Sinterklaas viert – het toetje alleen uit de vriezer te halen.

Met de bereiding ben je denk ik maximaal 15 minuten bezig, dus zet snel de 5 ingrediënten op je boodschappenlijst.

Sinterklaas ijstaart, toetje voor Sinterklaas

Sinterklaas wordt dit jaar kleiner gevierd, maar niet minder feestelijk. Taart is altijd een goed idee en een sinterklaas ijstaart maakt Pakjesavond extra gezellig. De bereiding is eenvoudig, kijk maar snel hoe je dit Sinterklaas recept kunt maken.

Kinderen willen vast ook meehelpen om deze Sinterklaas ijstaart te maken. Hoe leuk is het als de kleintjes op het laatst de taart mogen decoreren met Sinterklaas snoepgoed?

Is dit ijstaart niet wat je zoekt? Kijk dan snel bij de andere Sinterklaas toetjes. Zo kan ik je de appel met kruidnoten crumble, de kruidnoten pudding, de tiramisu voor kids of de stoofpeertjes met speculaas van harte aanbevelen.

Sinterklaas ijstaart met speculaas

Sinterklaas ijstaart

Ingrediënten

4 personen
 • 360 gram vanille of roomijs (driekwart van 1 liter ijs)
 • 6 speculaasjes
 • 20 gram boter
 • 50 gram pure chocolade
 • Sinterklaas snoepgoed en kruidnoten naar smaak

Extra nodig

 • huishoudfolie, kom doorsnede van 10-12 cm vriezer bestendig (500 ml)

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

 • Haal het ijs uit de vriezer.
 • Maal de speculaasjes fijn in de hakmolen van de staafmixer. Verwarm de boter in een klein steelpannetje en voeg de vermalen speculaas toe.
 • Bekleed een kom met huishoudfolie. Trek dit goed strak en zorg dat er folie over de randen heen hangt. Voeg het ijs toe en druk goed aan, zodat het ijs de vorm van de kom aanneemt. Zorg dat je 0,5 cm onder de rand blijft met het ijs. Voeg het speculaas boter mengsel toe aan het ijs en druk goed aan en sla de folie erover. Zet de ijstaart in de vriezer.
 • Haal de ijstaart vlak voor het serveren uit de vriezer. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Neem een steelpannetje met een laagje water, zet hierop een hittebestendige kom die het water niet raakt. Breng het water aan de kook en breek de chocolade en leg in de kom. Roer met een spatel totdat alle chocolade is gesmolten. Haal de ijstaart voorzichtig uit de schaal (trek aan het huishoudfolie) en zet op een bordje. Drizzle de chocolade over de speculaas ijstaart.
 • Decoreer met Sinterklaas snoepgoed en kruidnoten eromheen en vermaal eventueel een paar kruidnoten of 1 speculaasje.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.