5 uit 1 beoordeling

Romige tagliatelle met zalm en prei

Romige tagliatelle met zalm en preisaus is ultiem comfortfood. De zalm gaart in een romige preisaus. Dit is een andere én bovendien makkelijke manier om zalm te bereiden. Een pasta recept doet het altijd goed. Wekelijks staat hier een makkelijke maaltijd met pasta op tafel.

Een pasta maaltijd is heerlijk veelzijdig. De blog staat vol met zowel recepten voor een vegetarische pasta als een spaghetti met een bolognese saus. Vandaag staat er een romige tagliatelle met zalm op het menu. De prei stoof je zachtjes en dit zorgt voor een zoetige pastasaus.

Romige tagliatelle saus met zalm

Pasta met romige saus

Voor de romige smaak van de tagliatelle saus wordt kookroom gebruikt. Kookroom is eigenlijk hetzelfde als slagroom maar met minder vet. Daarbij heeft het als voordeel dat kookroom niet schift tijdens de bereiding. Dit is wel zo handig voor het stoven van de prei. Als extra-tje wordt kookvocht van de pasta aan de saus toegevoegd. Dit is het geheim van een lekkere romige saus omdat de restjes zetmeel in het pasta werkt als bindmiddel. Dit zorgt een smeuïge saus.

Pasta met romige saus

Romige tagliatelle met zalm en prei

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 400 gram gesneden prei
  • 250 ml kookroom
  • 1/2 bouillon blokje kip
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • 400 gram zalmfilet ik had zalmfilet met vel
  • 400 gram verse pasta
  • 2 eetlepels kookvocht van de pasta
  • vers gemalen peper

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd de ui en paprika in blokjes en hak de knoflook fijn. Verwarm een hapjespan met een scheutje olijfolie. Bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de gesneden prei en paprika toe en bak enkele minuten aan.
  • Schenk de kookroom erbij, verkruimel het bouillonblokje erover en voeg de mosterd toe. Roer goed door elkaar en stoof de prei met de deksel op de pan in 10 minuten op middelhoog vuur gaar.
  • Leg de stukken zalm met vel zijde in de saus en laat 5 minuten garen. Na 4 minuten draai je de zalm even om in de pan.
  • Kook ondertussen de verse pasta volgens de gebruiksaanwijzing, bewaar een kopje kookvocht. Voeg minimaal 2 eetlepels kookvocht toe aan de saus. Breng de romige saus op smaak met vers gemalen peper. Serveer de romige pasta met zalm direct.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.Romige pasta met zalm en prei

Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.