Yes, het is vakantie! Het is feest en daar hoort een lekker drankje bij, zoals deze zelfgemaakte sangria. Zo haal je Spanje in huis. Dit recept voor zelf sangria maken is zo gepiept. Het is niet meer dan fruit snijden en dit mengen met kaneelstokjes en rode wijn. Voeg vlak voor het serveren pas bruisend water toe.
Sangria vind ik een heerlijk drankje om op het terras te drinken op een mooie warme dag. Dit Spaanse drankje bevat niet te veel alcohol. Daarbij maakt het fruit dit zomerdrankje lekker verfrissend. Maak eens zelf sangria bij een barbecue of gezellige borrel in de tuin.
Hoe zit het met jullie vakantieplannen dit jaar? Wij hebben onze plannen voor een lange reis naar Azië in de koelkast gezet. Dit jaar blijven we in Nederland. Dit geeft mij/ons het beste gevoel op dit moment. Bovendien is er nog zoveel moois in eigen land te ontdekken.
Zelf sangria maken
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 1 citroen
- 1 groene appel Granny Smith
- 2 kaneelstokjes
- 1 fles rode Spaanse wijn – gekoeld
- 1/2 liter Spa & fruit sinaasappel Sprite, Spa touch bruisend
- optioneel: ijsklontjes
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Hoe maak je sangria?
- Boen de sinaasappel en citroen goed schoon onder stromend water. Snijd het citrusfruit in plakjes en verwijder eventuele pitjes. Was de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel ook in plakjes.
- Meng het fruit met de kaneelstokjes, rode wijn en bruisend water.
Linda’s Tips
- Tip: laat de sangria met fruit minstens 4 uur in de koelkast, het liefst zelfs een nachtje. Voeg het bruisende water pas bij het serveren toe.
Maak eens sangria voor bij de barbecue. In dit E-book heb ik 15 makkelijke recepten voor de barbecue verzameld. Download jouw exemplaar nu!
Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Recept: Linda Foto credits: My Lucie