Groente van de barbecue, wie houdt daar ook zo van? Dit is een heerlijk vegetarisch barbecue recept. Ook de niet vega’s smullen hiervan. Bij een bbq eet ik ook graag groente. Deze courgette spiesen zijn net even iets anders, dan de standaard gegrilde courgette.
Wat is er anders aan deze vegetarische courgette spiesen? De groente wordt gemarineerd in olijfolie, oregano, limoensap en een snufje peper en zout. Vervolgens smeer je de groente tijdens het grillen in met een mix van barbecuesaus, honing, olie en limoensap. Zalig!
Courgette spiesen van de barbecue
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 theelepel oregano
- 1 eetlepel limoensap
- snufje zout en peper
Marinade
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel barbecuesaus
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel honing
Extra nodig
- houten saté prikkers
Bereiding
- Was de courgette. Snijd in grove plakken en halveer elke plak.
- Snijd de paprika in stukken.
- Meng de olijfolie, oregano, limoensap en een snufje peper en zout door elkaar. Leg de stukken courgette en paprika erin en marineer de groente minimaal 2 uur.
- Week ondertussen de houten saté prikkers in een bak met water.
- Maak ondertussen de saus door de olie, barbecuesaus, limoensap en honing te mengen.
- Grill de courgette spiesen in 6-8 minuten goudbruin. Haal van het vuur en smeer in met de saus (gebruik hiervoor een siliconen kwast) en grill de courgette spiesen nog 2 minuten.
Heb jij jouw exemplaar van het barbecue E-book al gedownload? In totaal staan er 15 makkelijke recepten in voor bij de bbq. Van vlees, vis en groente recepten tot bijgerechten, sauzen en drankjes.
E-book barbecue recepten
In dit E-book zijn 15 makkelijke recepten voor de barbecue verzameld met vlees, vis of vegetarisch. Daarnaast vind je een aantal fijne bijgerechten zoals salades, sauzen en drankjes.
Recepten bewaren op Pinterest!
Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.
Recept: Linda Foto credits: My Lucie