3.4 uit 5 beoordelingen
20 minuten

Kabeljauw in tomatensaus – makkelijk en snel

De kabeljauw in tomatensaus is een makkelijk en snel recept. Met slechts een handje vol ingrediënten zet je deze maaltijd op tafel. Vis bereiden wordt vaak als lastig gezien. Dit recept is juist heel eenvoudig. De kabeljauw leg je in de tomatensaus en stoof je in 5 minuten gaar. Lekker simpel toch?

Per toeval heb ik de kabeljauw in tomatensaus gemaakt. Het idee was om een variant te maken van de Italiaanse kip uit de oven, maar dan met vis. Eline (mijn fotograaf) en ik zaten in tijdnood aan het einde van een kookdag. Ik moest dus even haast maken met de bereiding van de kabeljauw. Het gevolg was dat ik de helft van de ingrediënten vergeten ben en ook de vis niet in de oven plaatste maar direct in de warme pan liet stoven.

Het resultaat is deze makkelijke visstoof geworden met slechts een handjevol goede ingrediënten.

Makkelijke gestoofde kabeljauw in tomatensaus

Kabeljauw in tomatensaus

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 venkel
  • optioneel: chilipepertje
  • 2 pakjes Heinz Tomato Frito*
  • 400 gram kabeljauwfilet
  • voor erbij: 400 gram verse gekookte pasta of brood

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd de ui in ringen, hak de knoflook grof. Bak de ui en knoflook in een hapjespan met een scheutje olijfolie 2 minuten. Snijd de venkel in kleine stukjes (verwijder het hart, bewaar de pluim) en snijd het chili pepertje fijn. Voeg de venkel en chili pepertje toe en bak 5 minuten met de deksel op de pan op middelhoog vuur.
  • Roer de 2 pakjes tomatensaus erdoor en breng aan de kook. Leg de kabeljauw erin en stoof in 5 minuten met de deksel op de pan gaar op middelhoog vuur. Serveer met pasta of brood naar smaak, bestrooi met de loof van de venkel.

Linda’s Tips

  • * Door een samenwerking van meer dan een jaar geleden heb ik de Heinz Tomato Frito ontdekt. Deze tomatensaus is zacht en zoet en je proeft heel duidelijk de zongerijpte tomaat. Heerlijk dus als basis voor in een snelle doordeweekse maaltijd. Hierdoor heeft de kabeljauw in tomatensaus eigenlijk geen smaakmakers meer nodig.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.