Nog geen beoordelingen
30 minuten
marineren 2 uur

Babi pangang

Wie bestelt er altijd babi pangang bij de Chinees? Dan heb ik goed nieuws voor je! Vanaf nu kun je dit babi pangang recept van de Chinees zelf maken.

Babi pangang maken

Dit recept voor babi pangang marinade en saus is een familierecept van een goede vriendin. Haar moeder kon heerlijk koken. Haar recept voor babi pangang maken vond ik zo lekker, dat ik er niks aan gewijzigd heb.

Het babi pangang recept bestaat uit twee delen. Eerst marineer je het vlees in knoflook, gemberpoeder, koriander, ketjap manis, citroensap, zonnebloemolie en peper en zout. Het vlees laat je minimaal 1 uur marineren, maar bij voorkeur de hele nacht. Tip: maak de marinade direct na het avondeten de avond ervoor en leg het vlees in de koelkast.

Het tweede onderdeel is de de saus. Ook dit maak je zelf met onder andere azijn, citroensap, ketjap manis, tomatenketchup, sambal en kruiden.

Babi pangang maken zoals bij de Chinees

Voor erbij serveer je atjar tampoer. Persoonlijk vind ik het lekkerst alle 3 de onderdelen bij elke hap te proeven. Mocht je niet zo fan zijn van de zoet zure groente, laat de atjar tampoer dan achterwege.

Babi pangang maken

De komende tijd wil ik meer klassieke Aziatische gerechten zelf maken. Zo ontbreekt er nog een recept voor zoetzure kip met rijst of kip kerrie met kokosmelk. Ondertussen kun je al lekker aan de slag met een recept voor Chinese tomatensoep of nasi goreng.

Recept babi pangang saus en babi pangang marinade

Babi pangang recept

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 500 gram magere hamlappen

Babi pangang marinade

  • flink teentje knoflook
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • snufje peper en zout

Babi pangang saus

  • 100 ml azijn
  • 100 ml water
  • 1 eetlepel citroensap
  • 25 gram suiker
  • 1,5 theelepel gemberpoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 70 gram 1 blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1-2 theelepels sambal oelek naar smaak
  • 1 eetlepel maizena

Voor erbij

  • zonnebloemolie om vlees in te bakken atjar tjampoer, gekookte rijst en kroepoek

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je babi pangang?

  • Snijd het vlees in reepjes. Maak de babi pangang marinade. Pers het teentje knoflook. Meng de knoflook met de gemberpoeder, koriander, ketjap manis, citroensap, zonnebloemolie en een snufje peper en zout. Meng het vlees met de marinade. Laat de pangang marinade het liefst 2 uur intrekken of nog beter zet het vlees de avond ervoor in de pangang marinade.
  • Maak de pangang saus door alle ingrediënten (behalve de maizena) te mengen in een klein pannetje. Laat de saus even koken. Meng de maizena met een eetlepel water, voeg toe aan de saus. Roer goed door elkaar en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
  • Verwarm een koekenpan en verwarm hierin een scheutje zonnebloemolie. Bak het vlees met alle marinade gaar en goudbruin. Voeg de saus toe aan het vlees. Serveer de babi pangang met gekookte rijst, atjar tjampoer en kroepoek.

Linda’s Tips

  • Tip: in plaats van hamlappen kun je ook kipfilet nemen om ajam pangang te maken.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.