2.9 uit 53 beoordelingen

Kipfilet uit de oven op Italiaanse wijze

Kipfilet uit de oven op Italiaanse wijze. Dit is een super lekkere en makkelijke kip maaltijd. Kijk dit gerecht er eens feestelijk uit zien. Het zijn de kleuren van de Italiaanse vlag op je bord met als extra toevoeging smakelijke zwarte olijven.

Kipfilet uit de oven is gezond en je hebt er geen omkijken naar. Ik ben dol op mijn oven en nu begrijp je waarschijnlijk ook waarom! Terwijl het kip recept gaart, heb je jouw handen vrij om ondertussen iets anders te doen (zoals de keuken opruimen:) ).

Italiaanse kip uit de oven met tomaten, mozzarella en basilicum. Kipfilet recepten, gezonde kipfilet recepten uit de oven, kipfilet gerechten

Gemarineerde kipfilet uit de oven

De kipfilet blijft lekker mals door de marinade. Als je tijd genoeg hebt, zet je de kip met Italiaanse marinade even in de koelkast. Vervolgens zet je gemarineerde kipfilet in de oven. Naast de marinade met oregano en basilicum voeg je typische Italiaanse smaken zoals cherry tomaatjes, olijven en mozzarella toe.

Het is ontzettend makkelijk en snel recept dat niet kan mislukken. Deze kipfilet recepten uit de oven al gezien?

Italiaanse kip uit de oven met tomaten, mozzarella en basilicum. Kipfilet recepten, gezonde kipfilet recepten uit de oven, kipfilet gerechten

Kipfilet uit de oven op Italiaanse wijze

Ingrediënten

4 personen
  • 2 kipfilets 400 gram totaal
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • snufje peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 kleine rode ui
  • 400 gram cherry tomaten
  • 10 olijven
  • 1 bol buffel mozzarella
  • verse basilicum
  • 350 gram pasta naar keuze

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je kipfilet uit de oven?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de twee kipfilets horizontaal doormidden. Maak een marinade van de oregano, basilicum, uitgeperste knoflook, olie en een snufje peper en zout naar smaak. Smeer de kip in met de marinade en leg in een ingevette ovenschaal. Zet de gemarineerde kipfilet het liefst een uurtje in de koelkast. Heb je hier geen tijd voor, ga dan direct verder met stap 3.
  • Snijd de rode ui in ringen en de cherry tomaatjes doormidden. Houd een paar tomaatjes achter, verdeel de rest van de groente met de rode ui rondom de kip. Giet 2 eetlepels balsamico azijn over de ovenschaal. Zet de kipfilet met tomaten 15 minuten in de oven.
  • Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Terwijl de kip in de oven staat, snijd je de olijven in plakjes en de mozzarella in reepjes. Verdeel over de kipfilet en zet de schaal nog 4 tot 5 minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten.
  • Serveer de kipfilet uit de oven met verse basilicum en pasta.
Italiaanse kip uit de oven met tomaten, mozzarella en basilicum. Kipfilet recepten, gezonde kipfilet recepten uit de oven, kipfilet gerechten

Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.