• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Zoete havermoutbroodjes met abrikozen crème

Zoete havermoutbroodjes met abrikozen crème

mei 21, 2017 door Linda 12 Reacties

De havermoutbroodjes, ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Naast het basis recept voor havermoutbroodjes staan ook de kaas uien broodjes, caprese broodjes en een courgette variant online. Allemaal hartige smaken, want daar ligt mijn voorkeur. Totdat ik voor de zoveelste keer zoete havermoutbroodjes van één mijn lezers voorbij zag komen op Instagram. Ach, het proberen waard. De ingrediënten had ik toch al in huis.Van dit soort recepten, krijg ik altijd een brede smile op mijn gezicht. Ik vind het altijd te gek om even te “winkelen” in mijn eigen voorraad. De één is blij met een lipstick stash, de ander met goed gevulde keukenkastjes. Herkenbaar?

De basis van deze havermoutbroodjes is bekend: havermout, eieren en zuivel. Mijn koelkast puilt uit van de kwark tegenwoordig dus die keuze is snel gemaakt. De vanille variant zorgt voor een lekker zoetjes, samen met de rozijnen en kaneel.

Dit bak recept is ideaal voor de zondagochtend. Je bent net zo lang bezig met de ingrediënten zoeken als de bereiding. Helemaal als je alles in de blender gooit. Binnen 20 minuten kun je aanvallen op de zelfgemaakte broodjes.

De smaak van de zoete havermoutbroodjes, doet denken aan een krentenbol. Daar lijkt dit brood nog het meeste op.  Een volgende keer, zal ik meer rozijnen toevoegen om die smaak nog meer te evenaren.

Als topping is een plak kaas lekker of een abrikozen crème. Dit klink ingewikkeld, maar is niet meer dan zuivelspread met jam. Bewaar de zoete havermoutbroodjes in de koelkast en verwarm ze de volgende dag even kort in de oven! Mijn kinderen hebben er de volgende ochtend van gesmuld.

Zoete havermout broodjes met abrikozen créme. Maak zelf havermoutbroodjes met 5 ingrediënten en maak een heerlijke zoete topping met roomkaas en jam. Een heerlijke verwennerij voor het weekend, ontijt, brunch of Pasen. Klik snel op de foto voor het recept. #havermout  #pasen #zelfbroodmaken

Zoete havermoutbroodjes

recept voor 4 stuks

  • 100 gram havermout
  • 100 gram magere vanille kwark
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 theelepel kaneel

topping

  • 2 eetlepels zuivelspread
  • 2 theelepels jam (abrikozen)

Stappen om zoete havermoutbroodjes te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de havermout, kwark en eieren in de blender of hakmolen van de staafmixer en maal tot een egale massa.
  3. Roer de rozijnen en kaneel erdoor.
  4. Giet het beslag in rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Bak in 15-20 minuten gaar in de oven.
  6. De zoete havermoutbroodjes zijn heerlijk met een lik roomboter of een abrikozen crème. Dit maak je eenvoudig door de zuivelspread met de jam te mengen.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Zelf havermoutbroodjes maken. Met slechts 5 ingrediënten kun je zelf havermoutbroodjes maken. De zoete topping met jam en roomkaas geeft de havermoutbroodjes een heerlijke smaak. Probeer het recept zelf uit, klik hiervoor op de foto. #havermout

Zoete havermout broodjes met abrikozen créme. Maak zelf havermoutbroodjes met 5 ingrediënten en maak een heerlijke zoete topping met roomkaas en jam. Een heerlijke verwennerij voor het weekend, ontijt, brunch of Pasen. Klik snel op de foto voor het recept. #havermout  #pasen #zelfbroodmaken

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: ONTBIJT, PASEN Tags: bak recepten, ei recepten, eieren, havermout, havermout recepten, havermoutbroodjes, kaneel, kwark, kwark recepten, rozijnen, verwenontbijt recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Sandra zegt

    mei 21, 2017 om 7:46 am

    Dit lijkt me heel lekker, en zo makkelijk te maken!

    Beantwoorden
  2. Rachel zegt

    mei 21, 2017 om 6:02 pm

    Hihi ik dacht die maak ik ff snel. Eerste keer: eieren vergeten. Tweede keer: kaneel vergeten.
    Smaakt alletwee toch heerlijk hoor ?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 22, 2017 om 9:31 am

      Hi Rachel, nou gelukkig maar! Gr. Linda

      Beantwoorden
  3. Tiffany zegt

    september 18, 2017 om 7:44 pm

    Supersnel om te maken en lekker 🙂 Hoe lang zou ik deze kunnen bewaren, mijn eerste 4 koekjes hebben wel geen 24 uur overleefd :p Zo lekker!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 19, 2017 om 10:16 am

      Hi Tiffany, leuk jij hebt er koekjes van gemaakt. Je kunt ze ook invriezen…. dan eet je ze niet direct allemaal op…

      Beantwoorden
  4. Hanneke zegt

    februari 10, 2018 om 9:55 am

    Wat grappig, lijkt heel erg op mijn havermoutpannenkoekjes. Dit lijkt me ook erg lekker om een keer te proberen.

    Beantwoorden
  5. Ankie zegt

    februari 10, 2018 om 11:46 am

    Heb ze meteen gemaakt Linda…ze smaken heerlijk. Ik denk dat je er eindeloos mee kan variëren. Volgende keer doe ik er wat meer rozijnen in…vind ik gewoon lekker??. Succes verder…ik blijf je volgen…

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 12, 2018 om 10:52 am

      Hi Ankie, zo jij was er snel bij. Goed om te horen zeg. Dit soort reacties maakt mij altijd zo blij. Gr. Linda

      Beantwoorden
  6. g van buschbach zegt

    februari 11, 2018 om 10:48 am

    Lekker hoor, maakte ze in een muffinvorm. Ga ze ook een keer met iets hartigs proberen te maken. Met courgette, kaas zongedroogde tomaatjes?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 12, 2018 om 10:50 am

      Hmm, dat klinkt ook goed.

      Beantwoorden
  7. Laura zegt

    maart 26, 2018 om 6:49 pm

    Ze waren lekker maar wel erg zwaar en snel droog. Dus inderdaad maar 4 tegelijk maken is een goeie..
    Bedankt voor het delen.
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 27, 2018 om 9:39 am

      Hi Laura,

      Als je ze te machtig vind, kun je er ook proberen om er 6 broodjes uit te halen ipv 4. Dan maak je ze gewoon iets kleiner.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Voor de drukke dagen met sporten van de kids is een macaroni ovenschotel met broccoli ideaal om op tafel te zetten. Dit makkelijk recept is zo klaar. Macaroni ovenschotel met broccoli

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.