Nog geen beoordelingen

Zoete havermoutbroodjes met abrikozen crème

De havermoutbroodjes, ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Naast het basis recept voor havermoutbroodjes staan ook de kaas uien broodjes, caprese broodjes en een courgette variant online. Allemaal hartige smaken, want daar ligt mijn voorkeur. Totdat ik voor de zoveelste keer zoete havermoutbroodjes van één mijn lezers voorbij zag komen op . Ach, het proberen waard. De ingrediënten had ik toch al in huis.Van dit soort recepten, krijg ik altijd een brede smile op mijn gezicht. Ik vind het altijd te gek om even te “winkelen” in mijn eigen voorraad. De één is blij met een lipstick stash, de ander met goed gevulde keukenkastjes. Herkenbaar?

De basis van deze havermoutbroodjes is bekend: havermout, eieren en zuivel. Mijn koelkast puilt uit van de kwark tegenwoordig dus die keuze is snel gemaakt. De vanille variant zorgt voor een lekker zoetje, samen met de rozijnen en kaneel.

Dit bak recept is ideaal voor de zondagochtend. Je bent net zo lang bezig met de ingrediënten zoeken als de bereiding. Helemaal als je alles in de blender gooit. Binnen 20 minuten kun je aanvallen op de zelfgemaakte broodjes.

De smaak van de zoete havermoutbroodjes, doet denken aan een krentenbol. Daar lijkt dit brood nog het meeste op. Een volgende keer, zal ik meer rozijnen toevoegen om die smaak nog meer te evenaren.

Als topping is een plak kaas lekker of een abrikozen crème. Dit klink ingewikkeld, maar is niet meer dan zuivelspread met jam. Bewaar de zoete havermoutbroodjes in de koelkast en verwarm ze de volgende dag even kort in de oven! Mijn kinderen hebben er de volgende ochtend van gesmuld.

Zoete havermout broodjes met abrikozen créme. Maak zelf havermoutbroodjes met 5 ingrediënten en maak een heerlijke zoete topping met roomkaas en jam. Een heerlijke verwennerij voor het weekend, ontijt, brunch of Pasen. Klik snel op de foto voor het recept. #havermout #pasen #zelfbroodmaken

Zoete havermoutbroodjes

Ingrediënten

Aantal personen4 stuks
 • 100 gram havermout
 • 100 gram magere vanille kwark
 • 2 eieren
 • 1 eetlepel rozijnen
 • 1 theelepel kaneel
 • topping
 • 2 eetlepels zuivelspread
 • 2 theelepels jam abrikozen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Doe de havermout, kwark en eieren in de blender of hakmolen van de staafmixer en maal tot een egale massa.
 • Roer de rozijnen en kaneel erdoor.
 • Giet het beslag in rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
 • Bak in 15-20 minuten gaar in de oven.
 • De zoete havermoutbroodjes zijn heerlijk met een lik roomboter of een abrikozen crème. Dit maak je eenvoudig door de zuivelspread met de jam te mengen.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Zelf havermoutbroodjes maken. Met slechts 5 ingrediënten kun je zelf havermoutbroodjes maken. De zoete topping met jam en roomkaas geeft de havermoutbroodjes een heerlijke smaak. Probeer het recept zelf uit, klik hiervoor op de foto. #havermout

Zoete havermout broodjes met abrikozen créme. Maak zelf havermoutbroodjes met 5 ingrediënten en maak een heerlijke zoete topping met roomkaas en jam. Een heerlijke verwennerij voor het weekend, ontijt, brunch of Pasen. Klik snel op de foto voor het recept. #havermout #pasen #zelfbroodmaken

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.