Weekmenu 11 makkelijke recepten

Het nieuweweekmenu heeft wederom een lente achtig tintje gekregen. Zo staat er een stamppotje klaar met rucola en gerookte kip. Gelukkig is spinazie weer goed verkrijgbaar en dit speelt een belangrijke rol in de eenpans spaghetti. Bij de lente denk ik altijd aan kip en citroen. De gebraden kip van Jamie Oliver hoort zeker in dit rijtje thuis, net als de krieltjes met citroenrasp uit de oven. Oh en heb je wel eens verse loempia’s gemaakt?

Het weekend staat in het teken van bakrecepten. Havermout is één van mijn favoriete ingrediënten hiervoor. Ik heb een verzamelblog gemaakt met 10 fijne tussendoortjes en daar zit vast iets voor je tussen. Enne, wist je dat je granola ook uit de koekenpan kunt maken?

Ik hoop dat je een leuk weekend voor de boeg hebt. Mijn voornemen is om aan een paar ideeën voor Pasen te beginnen. Hebben jullie trouwens al verzoekjes voor bepaalde gerechten? Maandag kom ik met een eerste recept en een hele toffe winactie.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.

Weekmenu makkelijke recepten voor het avondeten

Weekmenu #11 makkelijke recepten

Maandag: eenpans spaghetti met spinazie

Minimaal één keer per week staat er pasta bij ons op het programma. Alle ingrediënten van dit recept gaan in één pan en binnen 20 minuten staat de vegetarische maaltijd op tafel.

eenpans spaghetti met spinazie

Dinsdag: rucola stamppot met gerookte kip

Door het mooie weer van de afgelopen week, is de zon in mijn hoofd gaan stralen. Ik krijg al helemaal zin in deze lente stamppot met rucola en gerookte kip.

rucola stamppot met gerookte kip

Woensdag: gebraden kip van Jamie Oliver

Kip kluiven is vaak favoriet bij kids. Mocht jij er niet van houden, neem dan lekker kipfilet en smeer het vlees is met de kruidenmix. Oh, die is echt zalig!

Gebraden kip van Jamie Oliver

Donderdag: krieltjes uit de oven

Een gewone gekookte aardappel vind ik saai. Maar aardappeltjes in de schil daarentegen vind ik te gek. Deze krieltjes uit de oven staan zeker 1x per maand bij ons op tafel.

krieltjes uit de oven

Vrijdag: spring roll recepten

Op vrijdag “kook” ik minimaal. Dat hoeft gelukkig ook niet bij de spring roll recepten. Je zet de tafel vol met ingrediënten en iedereen maakt zijn eigen verse loempia’s.

verse loempia recepten

Zaterdag: 10 x havermout tussendoortjes

Eigenlijk is zondag bakdag bij mij. Maar ja, je “mag” ook op zaterdag de keuken in om te bakken. Havermout is één van mijn favoriete ingrediënten voor een tussendoortje. Dus gooi de vriezer vast vol.

10 x havermout tussendoortjes

Zondag: snelle granola uit de pan

Oh dit is toch een handige uitvinding: granola uit de koekenpan. Zo heb je altijd verse granola bij de hand. Ter plekke maak je namelijk een éénpersoons portie.

snelle granola uit de pan

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Benieuwd naar de eerder verschenen eetplanning? Bekijk hier alle weekmenu’s.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.