Kijkje in mijn leven mei 2018

Ik denk altijd heel goed te kunnen plannen, maar toch loopt hier regelmatig één en ander in het honderd. Zo ben ik gewoon compleet hetkijkje in mijn leven vergeten te schrijven. Laten we de hitte van de afgelopen week maar de schuld geven. Mijn hoofd wordt dan lamgelegd en er komt niks meer uit mijn vingers. Laten we snel beginnen.

De maand mei begon heel ontspannen met onze vakantie op Zakynthos. Hier komt nog een apart blog over met allerlei tips voor restaurantjes en leuke dingen om te doen. We hadden prachtig weer met elke dag buiten ontbijten.lke avond en vaak ook bij de lunch, lieten we de tafel vol zetten met allerlei gerechtjes om met elkaar te delen. De prachtige stranden van dit eiland heeft ons echt verbaasd. We willen zeker nog een keer terug.

Kijkje in mijn leven mei 2018

Een van onze tradities in de vakantie is ‘s avonds een spelletje doen. Favoriet dit keer is Skip-bo. Eer zijn hele competities gespeeld. Tot een jaar of 2 terug speelden manlief en ik het spel niet voluit. Tegenwoordig moet ik flink aan de bak om niet steeds de verliezen van de kinderen.

Na een vakantie heb ik ook altijd weer zin in normaal eten. We gingen met een vriendin een hapje eten en ik heb genoten van de asperges. Dit is pas de eerste keer dit seizoen. Om een of andere reden heb ik ze zelf nog niet gemaakt. Het liefst eet ik asperges op de traditionele manier met ham, ei, een botersausje en aardappelen.

Kijkje in mijn leven mei 2018

Moederdag, we waren net op tijd terug zodat de kinderen de zelfgemaakte knutsels met een ontbijtje konden geven. Dit zal het laatste knutselwerkje van mijn dochter zijn, want op de middelbare school wordt dit niet meer gemaakt natuurlijk. Ze hadden met zijn 3-en trouwens erg veel lol om de ovenhandschoen.

kijkje in mijn leven moederdag

Na de vakantie kon ik meteen flink aan de bak. Zo maakte ik voor een campagne zelf loempia’s. Ik zag er behoorlijk tegen op, maar het rollen ging uiteindelijk zo makkelijk.

Vietnamese loempia's zelf maken

Trots op mijn kleine man. Hier gaat hij voor de laatste keer naar zijn oude klas om afscheid te nemen. Ik heb er veel vragen en opmerkingen over gekregen. Het is nu eenmaal niet gebruikelijk om halverwege een schooljaar over te stappen. Op deze school was dit mogelijk en we hebben die kans gegrepen. Hij wilde zelf blijven na 1 week wennen en daar hebben we dan ook naar geluisterd. We zijn nog steeds heel blij met de overstap.

Kijkje in mijn leven mei 2018

Daarna direct door naar een kijkuurtje van de bouw. Er verandert eigenlijk niet zo veel. Het metselwerk is begonnen, maar verder zie ik met het blote oog weinig gebeuren.

Kijkje in mijn leven mei 2018

Elk jaar ga ik met een stel vriendinnen een weekendje weg. Na Maastricht en Haarlem was nu Den Bosch aan de beurt. Wat een fijne stad is het toch. De tijd lijkt daar langzamer te gaan en de mensen zijn minder gehaast. We zaten met zijn allen in 1 huis. We hebben mooie nieuwe herinneringen met elkaar gemaakt. Ik kan genieten van die kleine momentjes zoals de gesprekken in de ochtend in pyjama op ons eigen terras met een kop koffie.

Kijkje in mijn leven mei 2018

Mijn taakje van zo’n weekend is leuke restaurantjes uitzoeken. Ook dit keer is dat weer gelukt. Op zondag zijn we zelfs cultureel bezig geweest met een tochtje over de Binnendieze. Dat was zeer geslaagd.

Kijkje in mijn leven mei 2018

Het leek zo’n goed idee om mee te helpen bij de sportdag. Die dag was het 28 graden. Het kunstgras is bloedheet en de kids waren oververhit. Bij thuiskomst voelde ik mij een gebraden kip. Een koude douche deed wonderen, al heb ik de rest van de dag nauwelijks nog iets gedaan.

De volgende dag mocht ik weer naar de voetbal velden. Kijk onze kampioen staan met de penalty bokaal. Zoek de verschillen met 2 jaar geleden…..

kijkj in mijn leven voetbal scaled

Het salade seizoen is geopend. Zowel bij het avondeten als de lunch. Van te veel brood word ik moe, dus mijn focus is nu om minder carbs te eten. Als vanzelf komt er dan meer groente op mijn bord en daar wordt mijn lijf blij van.

Kijkje in mijn leven mei 2018

De komende weken staan er leuke dingen op het programma. Zo ben ik bezig met een heel leuk zomer project waar ik binnenkort meer over zal vertellen. Ook ben ik op het punt gekomen om mijn bedrijf anders te organiseren en donderdag ga ik voor het eerst met een dame samen koken en fotograferen zodat ik in een keer een stuk of 6 tot 8 recepten maak. Dit lijkt mij een stuk efficiënter dan mijn huidige hap en snap beleid. Ik heb er in ieder geval veel zin. Kijk mee achter de schermen als je wilt.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.