No bake repen met cranberries en kokos

Sponsored

. Heb je 5 minuutjes over? Ja? Meer tijd heb je niet nodig om dit tussendoortje te maken. Ik ben gek op makkelijke recepten zonder poespas. Dezeno bake repen met cranberries en kokos kunnen niet mislukken en je hebt er slechts 7 ingrediënten voor nodig.

Een home made snack is altijd fijn om in huis te hebben. Vul de vriezer ermee, zo weet je precies wat je eet. Het voordeel van dit recept is dat je geen oven nodig hebt. Daarbij is het zelfgemaakte tussendoortje super snel klaar. Je hebt alleen even geduld nodig om de no bake repen in de koelkast of vriezer te laten opstuiven.

No bake repen met cranberries en kokos

De basis van deze energie repen is Brinta Oergranen. Natuurlijk ken je dit merk van de pap, maar inmiddels is het assortiment uitgebreid met allerlei havermout producten (yes, I like). Nieuw in het assortiment is Brinta Oergranen. Dit is een mix van 5 soorten granen (rogge, haver, gerst, tarwe en spelt), zonder toegevoegde suiker. Deze ontbijtgranen kun je zowel warm als koud eten.

Na mijn appelcrumble uit de oven, ben ik aan de slag gegaan met de granenmix voor een tussendoortje. De grove structuur van de granen zorgt voor een stevige bite. De rijpe banaan en cranberries geven de snack een natuurlijk zoete smaak. Ideaal voor jezelf bij een kop thee of voor in de trommel van de kids.

No bake repen met cranberries en kokos

No bake repen met cranberries en kokos

voor 6 stuks

  • 1 kleine rijpe banaan (60 gram)
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 50 gram pindakaas
  • 80 gram Brinta Oergranen
  • 20 gram geraspte kokos + extra voor garnering
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 40 gram cranberries
  • extra nodig: kleine siliconen cake vorm of klein ovenschaaltje, cocktail stamper

Stappen om no bake repen met cranberries en kokos te maken:

  1. Prak de banaan fijn met een vork. Verwarm de kokosolie in een pannetje. Ik gebruik 100% pindakaas en deze is vrij vloeibaar. Is jouw pindakaas nog compact, verwarm dit dan tegelijk met de kokosolie. Mix de banaan, kokosolie en pindakaas goed door elkaar.
  2. Voeg de Brinta Oergranen, geraspte kokos en lijnzaad toe en roer goed door elkaar. Voeg dan de cranberries toe.
  3. Verdeel het “deeg” over de vorm of ovenschaal. Stamp aan met een cocktail stamper. Strooi er eventueel nog wat extra kokos over.
  4. Zet een uurtje in de koelkast om op te stijven of een half uurtje in de vriezer. Snijd met een pizzasnijder in stukken indien je geen kleine cakjes vorm hebt.

Tips: bewaar de repen een dag of 3 in de koelkast. Persoonlijk vind ik het handig om ze per stuk in de vriezer te bewaren en in de ochtend bevroren in de trommel van de kids te stoppen of in de tas.

No bake repen met cranberries en kokos

Dit artikel betreft een samenwerking met Brinta. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.