De vakantie is helaas weer voorbij. We zijn de afgelopen 1,5 week heerlijk met zijn viertjes op vakantie geweest naar een camping in Spanje. De onrust van het huis verkoop klaar maken, klussen, verhuizen en settelen hebben we achter ons gelaten. De batterij is (bijna) opgeladen. We hebben een nieuwe to-do lijst opgesteld om het huis af te maken. Ik was er even helemaal klaar mee, maar nu heb ik echt zin om met de klusjes aan de slag te gaan.
De koelkast is leeg dus ik maak vandaag ook een uitgebreide boodschappenlijst. Tegenwoordig maak ik wel een weekmenu maar doe de inkopen in 2 keer. Hiermee verkom ik dat er eten weggegooid moet worden. De planning wordt nogal eens omgegooid. Het is altijd wel makkelijk dat er over het menu is nagedacht, zodat het alleen nog uitgevoerd hoeft te worden.
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.
Weekmenu 112 makkelijke recepten
Maandag: Mac en cheese met aubergine
Een klassieke mac and cheese is vrij zwaar door de bechamelsaus. In dit recept heb ik een kaas saus gemaakt met yoghurt en kookvocht. Dit ligt minder zwaar op de maag. Natuurlijk kon ik het niet laten om ook nog wat groente toe te voegen. Hmm.
Dinsdag: noedelsalade met mango en garnalen
Laat de zomer maar beginnen. De zonnige dagen in Spanje hebben ons goed gedaan. Met deze salade met mango, garnalen en noedels proef je de zon op je bord.
Woensdag: ovenschotel met kabeljauw
De bereiding van deze ovenschotel is een beetje anders dan je gewend bent. Je legt de vis op de aardappelen. Het garen van de aardappelen duurt nu eenmaal langer. De vis leg je het laatste kwartiertje op de groente en aardappelen.
Donderdag: aspergetaart met filodeeg
Soms als ik niet meer wat welke smaken ik bij elkaar moet combineren, pak ik het boek “smaakvrienden” erbij. Zo kwam ik erachter dat asperges en rauwe ham perfect bij elkaar smaken.
Vrijdag: kip gyros wrap met tzatziki
Lin, deze kip heeft echt die typische Griekse smaak, hoe heb je dit gedaan?” Kijk dat is nou eens een fijn compliment. Wil je ook lachende gezichten aan tafel? Ik zou het wel weten.
Zaterdag: 3 x prosecco cocktail
Yes weekend en dit keer geen borrelhapje maar een borreldrankje. Ik heb een paar lekkere prosecco cocktails voor je klaargezet. Voeg eens een scheutje limoncello toe, maak je eigen siroop of voeg bruisend water toe om het drankje licht en verfrissend te maken.
Zondag: cranberry notenbrood
Met Pasen was dit brood een dikke vette hit. Ik begrijp het wel. Je hoeft er weinig voor te doen en je bent direct in relaxte sferen met de geur van zelfgebakken brood in huis. Wat mij betreft hoe je geen jaar te wachten om dit recept te maken. Een leuk ideetje voor Moederdag misschien? Echt iedereen kan dit brood maken.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.
Weekmenu’s bewaren op Pinterest?
i>Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.