Werk, werk, werk en vakantie op het strand

Wat zit ik toch in een heerlijke flow deze maand. Eindelijk! De maand april bestond uit work hard and play hard. Vanaf de zomervakantie is het rommelig in huis geweest. Van het huis verkoop klaar (jeetje wat is dat een hoop werk zeg), klussen, verhuizen (vond ik een makkie) en alles op zijn plek zetten (daar ben ik nog steeds mee bezig) tot even quality time met het gezin.

De eerste helft van de maand bestond uit veel werken. Ik liep een beetje achter de feiten aan. Vervolgens kwamen er nog een paar samenwerkingen tussendoor. De BTW aangifte moest de deur uit, terwijl de administratie 3 maanden niet gedaan was. Op dat soort momenten werk ik ook in het weekend. In principe probeer ik dit te vermijden om zo een betere work-life balance te hebben. Maar met een vakantie in het vooruitzicht vind ik het niet erg.

Kijkje in mijn leven april 2019 6a

Ondertussen zetten we in het huis iedere week weer kleine stapjes. Zo ben ik onwijs blij met onze stalen schuifdeur op maat. We hebben deze samen met een vakman ontworpen. Met name de extra glazen rand maakt deze deur net even anders.

Kijkje in mijn leven april 2019 5a1

Eens per jaar zie ik bijna al mijn collega’s bij de Culiperslunch. Dit is altijd zo’n tof event. Het is het moment dat bestaande merken met productintroducties komen, de nieuwste kookboeken gepresenteerd worden en nieuwe merken worden gelanceerd. Meestal ben ik na 1 uur niet verder gekomen dan 10 meter omdat ik zo druk ben met bijkletsen met iedereen.

Een van de ontdekkingen vond ik bij Kesbeke (tafelzuren). Daar proefde ik een heerlijke sambal en een ketchup van Amsterdamse uien.

Kijkje in mijn leven april 2019 3a

Fotograferen is niet een van mijn sterkste punten. Het is echt een vak apart. Een paar jaar geleden maakte ik nog foto’s zonder hoofd. Inmiddels begin ik fotografie redelijk te begrijpen. Mijn favoriete kikkererwten curry kon wel een nieuwe foto gebruiken. Dit is de foto uit 2013…

Kikkererwten curry

Dit is de foto van nu 2019. Wat een verschil hé?

Kijkje in mijn leven april 2019 4a

Een mini vakantie in eigen land, zo voelde mijn tripje van 1,5 in Zeeland. Op uitnodiging van VVV Zeeland was ik in Yerseke om van alles te leren over de mosselveiling, oesters telen en vervolgens een workshop met schaal en schelpdieren uit Zeeland. Een van de onderdelen was wokken met mosselen. Nooit geweten hoe makkelijk en snel je dit op tafel kunt zetten. Binnenkort kom ik met een heerlijk recept hiervoor.

Kijkje in mijn leven april 2019 1a

De volgende dag bezochten we de Seafood farm. Hier wordt o.a. op een duurzame manier tarbot gekweekt op het land! Ooit is dit begonnen in de garage en nu 30 jaar later staat er een compleet zeedierenboerderij. Wij kregen daar een kijkje achter de schermen. Je kunt zelf ook een tour boeken als je wilt. De ochtend werd afgesloten in het proeflokaal. Kijk toch eens hoe deze Fruit de Mer Royale eruit! Van heinde en verre komen mensen speciaal naar dit restaurant om te eten. Neem anders een kijkje op hun Facebook pagina, dan krijg je een beetje een beeld. Ik vind het restaurant een dikke vette aanrader.

Kijkje in mijn leven april 2019 11a

Ik kan mij niet herinneren ooit zoveel oesters, mosselen, vongole, scheermesjes en Oosterscheldekreeft in 2 dagen te hebben gegeten. Manlief was super jaloers. We hebben besloten samen terug te gaan. Ik ben zo enthousiast over alles wat ik daar geproefd en gezien heb.

De tweede helft van de maand hadden we vakantie. Wij zijn kampeerders, al jaren. Op uitnodiging van Eurocamp huurden we een super de luxe mobile home op een camping in Spanje. We zaten in Playa Montroig 120 km onder Barcelona. Zoals jullie weten zijn wij Italië fans. Voor een korte break staat meestal Griekenland op het programma. Met het gezin zijn wij nooit eerder in Spanje geweest. We zijn aangenaam verrast door de omgeving, de mensen en het eten.

Kijkje in mijn leven april 2019 7a1

De natuur op de camping was prachtig. Overal waar je keek stonden palmbomen. Verder is de camping direct aan het strand en elke dag ging ik even een portie vitamine Zee halen. Even met het gezin weg heeft ons erg goed gedaan. De eerste helft van de vakantie hebben we veel met elkaar gedaan. Zoonlief heeft mij leren schaken! Verder hebben we zowel op de camping als erbuiten lekker gegeten. Het continue samen zijn hadden we als gezin even nodig. De dag sloten we af met de spelletjes competitie. De winnaar krijgt een 3-gangen diner door de verliezers gemaakt. Ik heb enorm mijn best gedaan, maar moet eerlijk zijn dat onze dochter de winnaar is geworden van de vakantie.

Kijkje in mijn leven april 2019 8a

Het fijne aan een camping is dat de kinderen (en wij ook) makkelijk contact maken. Ineens was er een groep van 12 kids gevormd van verschillende leeftijden en gingen ze gezamenlijk zwemmen en in het donker Jachtseizoen spelen. Wat een heerlijkheid. Manlief en ik hadden zo ook vakantie :). We hebben zelfs een keer samen geluncht buiten de camping, want de kinderen wilden het zwembad niet uit. Langzaam krijgen wij steeds meer vrijheid, dat is dan weer een voordeel van puberende kinderen. De trip sloten we af met een dag Barcelona. Wat een heerlijke stad is het toch. Ik kan daar elk jaar wel komen. We aten daar heerlijke pinxtos. Binnenkort geef ik jullie een heerlijk recept hiervoor en vertel ik meer over onze Spanje avonturen.

Kijkje in mijn leven april 2019 10a

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.