Ik ben een enorme kaasliefhebber. Het maakt niet uit wat jij mij voorschotelt. Van cottagecheese tot hele oude kaas, blauwader of een lekkere mozzarella. Ik lust alles. Op dit moment zit ik in mijn geitenkaas fase. Deze kaas heeft een typische smaak waar je van moet houden. Klik niet weg, als je niet van deze smaak houdt. Je kunt ook feta gebruiken voor de zoete puntpaprika met geitenkaas.
Groente vullen is ideaal en het ziet er altijd zo feestelijk uit op je bord. Zo heb ik al gevulde courgette met couscous, gevulde paprika met rijst en ook een gepofte zoete aardappel op de site. De zoete puntpaprika leent zich uitstekend om te roosteren in de oven. Dit versterkt de zoete smaak en combineert goed bij het zilte van de geitenkaas.
Heb je nog verse kruiden zoals tijm in huis? Strooi dit er gerust over heen. Zo heb je een smakelijk hapje voor bij de borrel of als start van een diner. Enne, een gevulde zoete puntpaprika leent zich ook uitstekend voor op de barbecue.
Zoete puntpaprika met geitenkaas
Ingrediënten
- 2 zoete puntpaprika’s
- 100 gram geitenkaas
- 25 gram zongedroogde tomaatjes
- 20 gram pijnboompitten
- optioneel: verse tijm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de geitenkaas, tomaat en pijnboompitten door elkaar.
- Snijd de zoete puntpaprika’s doormidden en verdeel het kaasmengsel over de 4 helften.
- Leg op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven. Bak bruin in 10 – 12 minuten. Strooi er eventueel bij het serveren nog verse tijm over.
Het recept voor de zoete puntpaprika met geitenkaas staat in het makkelijke barbecue E-book. Voor de barbecue kun je nooit genoeg recepten hebben toch? Van pastasalade, kruidenboter tot een visje van de barbecue. Je vindt deze recepten allemaal in mijn BBQ E-book. Download snel jouw exemplaar.
Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.