• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Zoete chilisaus maken

zoete chilisaus maken

april 7, 2016 door Linda 22 Reacties

Zondag aten wij voor het eerst weer in de tuin. Yeah, daar word ik blij van. Manlief zou koken. Alleen had hij uren de moestuin gereed gemaakt en daarna geen zin meer. Je raadt het al: het werd een zelf bestelde maaltijd van de Chinees. Bij de loempia’s kwam de zoete chilisaus op tafel. Ik dacht toen: “wacht even ik heb nog een geweldig recept voor zelf zoete chilisaus maken “. Kijk zo kom ik nu aan mijn ideeën voor de blog. Echt, het stelt allemaal niet zoveel voor.

zelf zoete chilisaus maken

Aan tafel was ik de achterkant van de fles aan het lezen. Een beetje beroepsdeformatie. Ik doe dit heel vaak. Oh, echt daar word je zo verdrietig van. De een na de andere onbekende term komt voorbij, terwijl de zoete chilisaus zo makkelijk zelf te maken is.

Het voordeel is niet alleen dat je weet wat je eet, maar ook dat je zelf bepaald hoe zoet en pittig de saus is. Persoonlijk houd ik wel van een beetje pit, maar niet te heet want dan proef ik niks meer. Schaal mij in als medium pittig. Jullie weten hoe ik denk over zoet, dat is minder mijn smaak. Ik zie recepten voorbij komen met veeeel meer suiker. Tja, ik wil de chili’s graag nog proeven.

Maar goed, iedereen zijn keuze. Ga lekker op zoek naar je eigen recept. Voeg gerust meer suiker toe, dat is ok. Voor meer pit, voeg je nadat de chilisaus is afgekoeld nog extra in stukjes gesneden peper toe. Lekker bij zelfgemaakte loempia’s, een Aziatisch recept of bij de borrel met taco chips. Serveer eventueel met grof gehakte koriander.

zoete chilisaus maken is makkelijk en snel

Zoete chilisaus maken

voor 1 potje

  • 4 cayenne chilipepers
  • 60 ml rijstazijn (of witte wijnazijn)
  • 90 gram suiker (houd je meer van “sweet” gebruik dan 120 gram suiker)
  • 1/2 theelepel zout
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel vissaus (of laat achterwege)
  • optioneel: vers geraspte gember

Hoe maak je het klaar:

  1. Verwijder de zaden van de chilipepers en week 15 minuten in heet water.
  2. Meng de geweekte chilipepers, azijn, suiker, zout en knoflook in de blender (of hakmolen van de staafmixer of keukenmachine) tot een egale massa.
  3. Kook de saus op een laag vuur 10-15 minuten, zodat de Thaise chilisaus indikt. Roer regelmatig.
  4. Giet in een schoon glazen potje. Laat geheel afkoelen. De saus wordt dikker als het afkoelt en roer er dan nog 1 eetlepel vissaus doorheen.

Tip: bewaar in de koelkast en vries eventueel in per portie door gebruik te maken van een ijsblokjes zak.

Zelfgemaakte sauzen voor bij de barbecue zijn makkelijk om te maken. In het bbq E-book staan bijvoorbeeld een pindasaus. Of maak één van de andere 15 recepten. Download het E-book nu!

Download button

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Zelf zoete chilisaus maken

Zoete chilisaus maken voor bij loempia's of de barbecue

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: BARBECUE RECEPTEN, SNACK Tags: Aziatische recepten, hoe maak je zelf zoete chilisaus, loempia saus, oosterse recepten, recept chilisaus, recept Thaise chilisaus, saus recepten, Thaise recepten, zelf loempia saus maken, zelf maken, zelf maken recept

Lees Interacties

Reacties

  1. Jolanda zegt

    juni 2, 2016 om 10:02 am

    Hoi Linda, genieten elke keer weer om je recepten te lezen! Heb er helaas nog niet zo veel gemaakt … 🙁
    Ik wilde vragen hoe lang je deze saus kan bewaren.
    Dank je wel voor het delen van je recepten!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 6, 2016 om 9:30 am

      HI Jolanda, zorg dat je een schone gesteriliseerde pot hebt en dan blijft het een paar weken goed. Gr. Linda

      Beantwoorden
  2. Nathalie zegt

    april 13, 2018 om 8:30 pm

    Net uitgeprobeerd, super receptje! Ik ga het gebruiken voor een Thais recept omdat het veel gezonder is als die van de supermarkt met bewaarmiddelen etc. Volgende keer wel dubbel maken, maar een klein potje.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 14, 2018 om 10:42 am

      Fijn om te horen en je kunt het zo zoet of pittig maken als je zelf wilt. Gr. Linda

      Beantwoorden
  3. Maria Hartman zegt

    mei 24, 2018 om 1:43 pm

    Bedankt Linda, ik heb de saus gemaakt?en hier komt geen andere saus meer binnen.wat heerlijk enzo zie en proef je het verschil.
    Ik ben groot fan van je.
    Vriendelijke groeten Maria Hartman.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 28, 2018 om 1:26 pm

      Hi Maria,

      Wat een onwijs leuke reactie. Ik ben benieuwd wat je nog meer maakt van mijn site.

      Fijne dag nog. X

      Beantwoorden
  4. Klazien zegt

    juni 21, 2018 om 11:44 am

    Is de vissaus echt een must bij het maken van deze saus?
    Zo zonde om alleen hiervoor vissaus aan te schaffen.
    Het lijkt mij een heerlijk recept, heb toevallig net bijna het gekochte flesje leeg, dus dit weekend maar eens uitproberen.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 22, 2018 om 3:13 pm

      Hi ik denk dat de saus zonder de vissaus toch echt anders smaakt.

      Beantwoorden
  5. Gert zegt

    juli 25, 2018 om 1:31 am

    Hey, ik heb het al meermaals gemaakt, weliswaar zonder de vissaus. In plaats van verse chilipepers heb ik vorig jaar een hele hoop zelfgekweekte chili’s in de blender gestoken met pitjes erbij en ingevroren in ijsblokjesvormen. Hiervan gebruik ik dan zo 2 ijsblokjes gemalen chili en het smaakt heerlijk.
    Ik heb ze mooi laten inkoken en in kleine (gesteriliseerde) glazen bokaaltjes gegoten. Dekseltje er op wanneer het nog superheet is, omdraaien tot afgekoeld en zo blijven ze een jaar goed!
    Super lekker recept!!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 13, 2018 om 9:30 am

      HI Gert, dat klinkt goed zeg!

      Beantwoorden
  6. paul zegt

    september 11, 2018 om 5:27 pm

    hoi Linda,
    Ik heb je recept toegepast op mijn zelf gekweekte pepers(alle soorten door elkaar)ipv de vissaus deed ik er een halve citroen en wat gember bij in de blender. Zo’n lekkere hete saus heb ik nog nooit geproefd!
    Heb je zin om eens te kijken hoe ik mijn pepers kweekte? Ga dan naar Heirloomzaden.

    Je hebt een prachtige site en ik gebruik vaak jouw recepten, ga zo door!!

    Paul

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 13, 2018 om 9:46 am

      Hi Paul, dat klinkt goed zeg om er nog gember aan toe te voegen. Dank je wel voor de complimenten. Gr. Linda

      Beantwoorden
  7. Niels zegt

    september 12, 2018 om 5:32 pm

    Hoi Linda,

    Even een vraagje over de chilisaus. Er staat 90 gram suiker, is dit dan niet net zo ongezond als de fles uit de supermarkt? Ik ben net begonnen met gezond eten, vandaar mijn vraag. Ook zie ik veel recepten voorbij komen met honing maar ook daar zit toch gewoon (te) veel suiker in?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 13, 2018 om 9:50 am

      Hi Niels, ik begrijp wat je bedoelt. Het klopt dat er nog steeds veel suiker inzit. Al zit er in dit recept minder suiker dan in de meest gangbare recepten. Waar het mij om gaat is dat je weet wat je eet. Een chilisaus bestaat uit een handje vol ingrediënten. In de supermarkt kun je ook flessen vinden met wel 20 ingrediënten. Dat is eigenlijk wat ik ermee wil zeggen. Het klopt dat honing ook suiker bevat. Ook deze chili saus moet je met mate eten. Succes er verder mee.

      Beantwoorden
  8. Henny zegt

    september 13, 2018 om 2:01 pm

    Hoi Linda,
    Kan je de vissaus er ook al eerder bij doen ?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 25, 2018 om 3:42 pm

      Ja hoor, dat denk ik wel. Probeer het eens uit.

      Beantwoorden
  9. Emke zegt

    oktober 13, 2018 om 4:03 pm

    Hoi Linda

    Echt zo een super lekkere saus. Lekker bij de frietjes ja sorry beetje ongezind. Ik maak het zonder vis saus maar met een beetje gember.

    En ook nog eens super snel klaar.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 15, 2018 om 11:54 am

      Goed om te horen!

      Beantwoorden
  10. D v Ek zegt

    november 10, 2018 om 9:47 pm

    In plaats van suiker kan men ook honing nemen die aan het versuikeren is. Wil je zoet en fruitig, neem bv vele hele rijpe gele kiwi’s, indikken duurt dan wel langer.
    En inplaats van vissaus kan men ook lamonsaus nemen, en met beide van deze sauzen kun je heerlijk wokken, dus voor meerdere toepassingen.

    Beantwoorden
  11. Kristof zegt

    november 18, 2018 om 6:35 pm

    Hallo ik heb dit gemaakt maar hoelang is dit houdbaar als de potje open is en hoelang kan deze in de berging staan ? Had dit gemaakt en 3weken in de berging gezet nu is deze “geschijde en vocht rond de chili sause en die een beetje gekabeld eens roere en alles zag er terug oke uit is dot normaal”. ?

    Beantwoorden
  12. Huub zegt

    april 14, 2019 om 5:07 pm

    Ja maar vissaus is niet zo duur en paknje een klein flesje

    Beantwoorden
  13. Ingrid zegt

    april 22, 2019 om 2:42 pm

    ik ga deze zeker even proberen voor mijn zoon. die is dol op chilisaus

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 192 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.