Nog geen beoordelingen

Panna cotta met rood fruit

Hallo allemaal! Ik ben Ashley van ashleywillems.nl. Linda is lekker aan het genieten van een welverdiende vakantie, omdat ze jullie natuurlijk niet zonder recepten en nieuwe inspiratie wil achterlaten vroeg ze mij een recept met jullie te delen! Daarom deel ik vandaag deze zomerse vanille panna cotta met rood fruit! Een favoriet toetje hier in huis.

Zal ik eerst nog even iets meer vertellen over mijn blog? Mijn motto is altijd geweest: Wie kan lezen kan koken! Mijn recepten zijn makkelijk te volgen en je hebt geen bergen ingrediënten nodig die je daarna nooit meer gebruikt. Koken is vaak ook een kwestie van uitproberen en durven! Durf te experimenteren! Je hoeft niet altijd klakkeloos een/mijn recept te volgen, geef er je eigen draai aan en je komt er vanzelf achter wat wel of niet lekker is. Zolang je het maar met plezier en met liefde doet! Dat proef je uiteindelijk wel terug!

Deze (simpele) zomerse vanille panna cotta met rood fruit associeer ik met een zwoele zomeravond. Een heerlijke afsluiting van een barbecue of etentje in de tuin.

Panna cotta met rood fruit

Zomerse vanille panna cotta met rood fruit

Ingrediënten

4 personen
  • 3 gelatine blaadjes
  • 500 ml slagroom
  • 4 zakjes vanille suiker
  • merg van 1 vanillestokje
  • 1 theelepel vanille extract
  • 125 gram blauwe bessen
  • 250 gram Hollandse aardbeien

Extra nodig

  • 4 glaasjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Laat de gelatine blaadjes weken in koud water.
  • Verwarm de slagroom in een steelpannetje, voeg daar de suiker, het vanille extract en het merg uit het vanillestokje aan toe. Breng het tegen het kookpunt aan. Laat nu de uitgeknepen gelatine oplossen in het slagroom mengsel. Verdeel het vervolgens over 4 glaasjes of weckpotjes. Zet ze voor minimaal 3 uur in de koelkast.
  • Pureer +/- 10 aardbeien en een grote hand blauwe bessen fijn. De echte zoete kauw voegt hier ook nog wat suiker aan toe maar van mij hoeft dat niet. Verdeel dit mengsel over de panna cotta. Maak af met nog wat hele aardbeien en blauwe bessen, en proef! Mmm..

Linda’s Tips

  • Tip: dit recept kun je ook prima een dag van te voren al maken!
Panna cotta met rood fruit

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.